opalování v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33669 17.6.2012 9:39

AHoj holky, prosimvas, jak s opalováním v těhu??? Opalovat i bříško nebo radši ne? Diky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem zase proti :-) To radila i moje mamina,že ano sluníčko ano ale né strávit na něm několik hodin kor vyloženě opalováním já osobně bych si to neriskla už jenom strach z přehřátí asi je to blbost,ale strach bych mněla Přeci jenom když maičké má v bříšku 37 stupnu a ještě do toho svítí na břišní stěnu další 30stupnu no mně osobně by to příjemné nebylo :-) ale každá ženská to cítí jinak

  • Me DR rikal ze pokud chci lezet na slunicku mam si davat na bricho mokrej rucnik aby se bricho moc nezahralo a male pak ztoho nebylo mimi kdyz najednou na nej bude skvarit slunce :-) a nekde v diskuzich jsem to i tak cetla.Radeji bricho nevystavuji slunci a ja na nem vydrzim celkove tak 10min :-) a to pred otehotnenim jsem tam, vydrzela aj ty 3hodiny :-)

  • Ähojky, já jsem pro, abys na sluníčku strávila dobu, kdy je ti na něm příjemně, samozřejmě pořádně namazaná krémem, jakmile se na smluníčku už příjemně cítit nebudeš, tak se běž schovat do stínu...Naopak, letní děti nejsou tak ohroženy žloutenkou po narození, protože mají dostatek vitaminu D, tedy sluníčko přes bříško:)

  • Já jsem byla na slunku pořád, sluníčko mi potíže nedělalo. Opalovala jsem si i bříško..

    Malá žloutenku po porodu neměla..

    To je přece hloupost, že se sluníčkem ohřívá vnitřek dělohy ! Tělo má schopnost termoregulace a plod je ochlazován, jako ostatní místa v bříšku, takže přehřátí plodu bych se opravdu nebála..

  • Opalování v těhotenství se nedoporučuje. V 1.trimestru už vůbec ne, hrozí možnost přehřátí a potratu. Nehledě na to, že kvůli hormonům je kůže citlivější a mohou od sluníčka naskákat pěkné pigmentové skvrny, které pak budou dlouho mizet.
    http://www.tehotenstviaz.cz/index.php

  • Já jsem tento víkend strávila na slunku poměrně dost času. Ale kdykoliv to šlo, chladila jsem se v bazénu. A trochu jsem se i opalovala na lehátku. A když jsem cítila, že mi moc slunko hřeje na břicho, přehodila jsem si tam mokrou studenou plenku. Ale to jsem vždy vydržela tak max 10- 20 minut a pak bazén nebo stín. A za hodinu znovu. Taky jsem si to pak vyčítala večer, že jsem možná neudělala dobře, ale bylo mi fajn. A myslím,že mimi to neublížilo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist