opakované záněty močových cest

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34979 16.4.2012 18:53

Ahoj holky,
trpím záněty močových cest a ne a ne se toho zbavit. Je mi 18 a první zánět jsem měla v 16ti, pak se to opakovalo až do teď pravidelně skoro až s přesností na den po dvou měsících. Už si nevím rady :( Je nějaká šance že se z toho někdy vyhrabu? Nebo nějaká léčba? Zkusila jsem už všechno, ale nic nezabírá... Budu vděčná za každou radu.

Co jsem už vyzkoušela:
Urinal Akut
Lichořeřišnice
Brusinky v tabletách i jako sirup
Urivac
Urologické čaje
a pak 3 měsíční léčbu asi za 1600Kč - název si nepamatuji

Dodržuji pitný režim, teple se strojím, po sexu si dojdu téměř vždy na malou, neberu antikoncepci (že prý má na to taky vliv), nenosím tanga, nesedám si na studené, prostě všechno se snažím dodržovat a stejně...:-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Brusinky v tabletách, ale musí se užívat dlouhodobě.

  • každý den ráno, teplou vodu s citronem a i během dne pít teplou /převařenou/ vodu. to je rada z čínské medicíny, kterou jsem kdesi vyslechla a dodržuju to a jsem zdravá :-)

  • Laky na nehty ... možná tomu nebudeš chtít věřit, ale látky z laků na nehty (ale třeba i z barev na vlasy) se přes kůži dostávají do těla a dělají neplechu. Já si nehty nelakuji, jen výjimečně do společnosti, a nikdy jsem problémy s močovými cestami neměla. Oproti tomu kamarádka má permanentně nalakované nehty, nikdy jsem jí neviděla bez laku a trápí jí záněty močových cest několikrát ročně ... říkám - nemusíš tomu věřit, ale pokud si nehty lakuješ a opravdu tě to trápí, tak to zkus si je nelakovat ... :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist