opakovaně vaginální mykóza

Otázku položila: Anonymní uživatelka #85594 27.10.2013 13:16

Ahoj, mám problém se stále se vracející vag. mykózou. Vždy, když mám příznaky, běžím koupit canesten 1 den, který zabere, ale mykóza se tak za měsíc či dva vrátí. Poradili byste mi nějaký volně dostupný přípravek, který by měl i preventivní účinky a po kterém se onemocnění nevrací?
Napadlo mě i přenášení s partnerem... Když mám příznaky, pochopitelně s ním nespím. Ale je nějaká pravděpodobnost přenosu, když spolu jinak než bez ochrany nespíme?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jako prevence je dobré dlouhodobé užívání laktobacilu, dají se koupit v lékarně :-)

  • Nejlépe jít s tímto na gynekologii - pokud se ti mykózy stále vrací, bude třeba přeléčení v širším záběru než je Canesten; existují také čípky a mast CLotrimazol, ale nevím, zda není jen na předpis.

  • nejlepší je zajít na gynekologii. zvlášť když to řešíš už dlouhodobě jen jedním přípravkem.
    v lékárně se dají koupit různý přípravky který mají preventivní účinek např. při užívání antibiotik.pamatuju si jen rosalgin na výplachy ale je toho víc,poptej se;-) a možnost přenosu s partnerem určitě je,když se léčíš tak mu kup mastičku ať se důsledně maže i on několik dní.je potřeba přeléčit oba zároveň.já k tomu donutila manžela pokaždý,sice příznaky neměl nikdy ale když se nemaže tak to mám pak vždycky znova....

  • Laktobacili jinak výplach rosalginem mě dr předepisoval eště nákou mastičku a čípky a pak dostupná je na přeléčení feminela :-) já sem na to trpěla v těhu ted je zatím tuk tuk klid :-) ale mám to schované doma pořád :-)

  • Najlepšie bude ak sa obaja preliečite, môžte si to prenášať medzi sebou. Domáce liečenie ti nezaberá tak bež k lekárovi. Opakované infekcie ti nemusia urobiť dobre a hlavne ak sa vracajú. Canesten nezaberá na všetko.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist