olympiáda z češtiny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #53891 29.11.2011 16:41

dobrý den, ve čtvrtek píšu ve škole olympiádu z českého jazyka. píšou jí jen asi 3 lidi ze třídy jen ti co mají dobrý známky a čeština mi zrovna jde hodně dobře. Ale no já jsem taková ...to nevim jak to vysvětlit
ale nechci tu olympiádu psát protože jí sice můžu napsat hodně dobře ale to nechci, protože nechci postoupit do dalšího kola protože nechci nikam sama jet uplne jinam kde nikoho neznám abych udelala nejaky dalsi kolo nebo jak.Víte, ve škole mi to jde ale jsem hrozně nesamostatná a nesebevědoomá a bojim se někoho na cokoliv zeptat ( na netu mi to očividně nevadí) a zase to nechci napsat spatne aby si ucitelka nemyslela ze sem blba a aby mi nezhorsila znamku.
prosím moc poraďte.
Nejlepší řešení by bylo, být ten den nemocná. Ale jak? Já nedokážu lhát takže simulovat nemoc prostě nemůžu. Nemáte nějaký zaručený zpusob ,abych nešla do školy? jak onemocnět nebo tak? a říkám že zvracet je u mě snad nemožný. do krku si prsty nestrčim ani náhodou a i když s nim co nejpodivnější věc i tak nezvracím.( jednou jsem jesla kečup + mléko, mléko + do toho vymačkané rajče, mléko + salám, šlehačka + salám, nebo jen lžičku soli - to bylo nechutný.. ale ani z jednoho mi nebylo ani trochu blbě...)

děkuji moc za odpovědi

jo a ješeště mi došlo že když nepujdu do školy jeden den, tak si to možná v pátek budu muset napsat. ale kdybych byla nemocná tak ještě další týden, tak bych to třeba psát nemusela.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A co se zkrátka domluvit s učitelem nebo učitelkou, že se na to necítíš ? Že to prostě psát nechceš ? Nutit Tě přece nemohou, i když zase je to škoda, pokud jsi v tom dobrá :o)

  • Chapu, ze vysvetlovat ucitelum, ze to psat nechces, je takrka nemozny, pokud to neni nejakej flegmatik hadr..
    Ale rikam si, proc to nechces napsat dobre a nepostoupit? Nvm, na jakem jsi stupni, natoz v jake tride, ale pokud jsi vazne dobra, tak ti rikam - kasli na tu svou nesamostatnost a nesebevedomost a jdi to napsat a napis to dobre, abys postoupila. Takovyto veci se ti budou hodit, pokud bys mela o tuto oblast zajem. Taky jsem jela po olympiadach z matiky sama do skol, kde jsem nikoho neznala. Hlavu mi tam neutrhli, kdyz se na neco nekoho ciziho zeptas, tak te taky neposle do prcic, ale nejspis ti poradi, tak nevim, ceho se bojis.
    Doporucuju, abys nevymejslela blbosti a psala to podle svyho nejlepsiho vedomi a svedomi.

  • Verousek8929.11.2011 17:09

    Nechápu, proč by ses z toho měla ulejvat. Pokud ti to jde dobře, tak buď ráda, napiš to jak nejlépe budeš umět a zapomeň na to, že bys mohla postoupit a jet někam jinam. Vždyť to přece nevadí jet někam, kde nikoho neznáš a v budoucnu se ti to může hodit. Naopak, spíš bys měla udělat něco s tou nesamostatností, nevím, kolik ti je let, ale věř tomu, že samostatnost budeš v životě potřebovat a čím dřív se to naučíš, tím lépe pro tebe :)

  • Ahoj, souhlasím s holkama - buď řekni učitelce narovinu, že to psát nechceš, nutit tě nemůže. Anebo jdi a napiš to - což se mi zdá lepší - protože jestli ti to jde, tak se tomu opravdu třeba jednou budeš chtít věnovat a to se ti každá zkušenost, každé případné ocenění bude hodit. Já sama jsem na olympiády na základce jezdila a jezdila jsem moc ráda. :) Lidé tam byli příjemní, i ostatní žáci, dokonce jsem si na jedné našla kamarádku, s kterou jsem v kontaktu doteď. :)
    A když to dobře napíšeš, tak ti to sebevědomí právě naopak zvedne, to mi věř. :) Je fajn vidět, vědět, že jsi v něčem dobrá, lepší než ostatní. ;))

    Nevím, jak u vás, ale myslím, že tam s tebou rozhodně nějaký učitel pojede, se mnou vždycky jel, a to ten, který mě učil. :) I cestu mi proplácela škola. Probíhalo to tak, že jsme tam přišli, nahlásili se, sedli do takové klubovny, kde třeba běžele televize, někdo se tam právě bavil s ostatními, někdo se ještě koukal na učení.. :) Učitelé/učitelky mě ještě vždycky podporovali, dodávali mi sílu, já jsem totiž hrozně nervní člověk. :)) Pak se chodilo losovat číslo, pod kterým jsi tam byla vedená (aby to bylo objektivní - protože v "porotě" seděli učitelé ze škol, kteří tam měli mnohdy svoje žáky), a pak se postupně chodilo, nebo se šel psát test - už přesně nevím, u čeho - já jezdila z češtiny, z němčiny, z biologie.. Bylo to moc fajn a ráda na to vzpomínám. :)

    Být tebou, tak se překonám a jdu do toho ze všech sil. ;)

  • Omlouvám se, pokud se ti má odpověd bude zdát nějak příkrá, ale s takovýmto přístupem zůstaneš nesamostatná do konce života. Jdi na tu olympiádu, vyhraj jí, postup do dalšího kola a tam ukaž dalším lidem, jak jsi v tom dobrá.
    Ti cizí lidi v dalším kole tě nemusí vůbec zajímat, bavit se s nimi nebudeš a pojede s tebou určitě učitelka, takže sama nepojedeš ;) Neboj se dělat to, co ti jde dobře!

  • Holka... víš, jak to docela často bývá? Že pokud nic nezkusíš, nic v životě nezískáš. Byla jsem stejný truhlík jako ty (na základní škole). Dnes by mě nikdo ze spolužáků nepoznal, protože jsem po maturitě řekla ANO možnostem, které se mi naskytly. ALe bohužel až po maturitě. Jedna věc je, jestli je tvé přání zůstat v teple domova, nic nezažít, ničeho se nezúčastnit a být pořád v mateřské ohrádce, kde na tebe žádný "svět" nebafne po celý život, a nebo začít se trošičku posouvat někam dál. Objevování je zábava, na soutěžích tohohle typu je určitý dohled, takže neboj, nic se ti tam přece nestane. ALe ten pocit, že jsi to zkusila a zažila jen přece něco jiného než spolužáci, je nenahraditelný. A to jsou ty milimetrové krůčky k samostatnosti a sebevědomí. Zkus si o tom povykládat s rodiči, sourozenci, kamarády...s někým, kdo tě podpoří. A držím palce, ať to dobře dopadne..;-)

  • ilona8530.11.2011 19:13

    Anonymko, pokud tě učitelka vybrala na tu olympiádu, tak určitě běž!!! Musíš si věřit, zapomeň na strach z neznáma a těš se!!! na postup do dalšího kola!!! Hele, nikdy nevíš, kdy se ti to bude v budoucnu hodit. Třeba už k přijímacím zkouškám na SŠ (gympl). Hele, já jsem taky patřila ve škole k těm lepším (ne úplně nejlepším), čeština a matika mě hodně bavily ale protože jsem nechtěla jít na gympl, tak mě učitelky na takové soutěže nikdy nevybraly a kdybys věděla, jak moc jsem záviděla těm spolužačkám, že tam šly!!!

    Kašli na všechny špatné myšlenky, já a všichni z womenzone ti budeme moc držet palce!!!

  • Simone29.11.2011 17:40

    No a to s tebou do dalšího kola nepůjde tvoje učitelka? Takhle to bylo u nás. Když jsem na olympiádě postoupila, celý den se mnou strávila učitelka, která k mému štěstí byla moc fajn, takže jsem tam sama nebyla. Jinak ale souhlasím s GhostArya...

  • Ahoj, neměj vůbec žádný strach :-) tuto olypiádu jsem psala minulý rok také a dokonce jsem postoupila do druhého kola. Jela tam se mnou ještě jedna holčina z naší školy a paní učitelka (takže sem tam nebyla úplně s cizími lidmi, myslím, že kdyby jsi byla úspěšná tak s tebou také pojede :-)) Letos mě to čeká opět. Píšeme příští týden, tak držím palce ať to dobře dopadne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist