odřená záda od patentek SIO látkových plenek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #173919 18.2.2016 10:35

Dobrý den,
prosím o radu ohledně používání plenek Bamboolik SIO. Používám systém svrchní kalhotky + vpínací plena + 2. menší vpínací plena + separační vložka od prvního týdne dcery. Po třech týdnech používání jsem zjistila, že má vyloženě odřená záda od zadní patentky na svrchních kalhotkách, do kterých se zacvakává plínka (místo je červené, nateklé). Teď mi to přijde dost logické, vzhledem k tomu, že většinu času leží na zádech a patentka je i přes vepnutou plínku dost výrazná, musí zákonitě tlačit. Akutně řeším jednorázovými plenami, ale nechtěla bych se látkových plen vzdát. Používám tedy plínu nějak špatně? Nebo není určená pro vyloženě ležící miminko? Mám zvolit jiné plíny? Nezdá se mi možné, aby patentka dítě netlačila.. Děkuji za radu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já je měla teda pro větší dítko a problém nebyl.
    máš tam tu plenu nacvaklou správně? mám dojem, že by to mělo být překryto právě tou jednou vkládací, takže je to schované.

  • já měla plenky od anavy, ale systém vpodstatě stejný a nikdy problém nebyl, no možná to bylo i tím, že jsem je střídala s kalhotkovýma a hodně jsem nosila v šátku. jedna krátka plenka a druhá dlouhá n složení. napadá mě jen koupit nebo si ušít (to je o hodně levnější) vkládací plenky bez patentků a dát přes ty patentky ještě jednu navíc bez patentků aby to netlačilo;-) nebo koupit jiné plenky v kterých nebudou patentky, já stejně nechápu k čemu tam jsou dobré a akorát mě zdržovaly jak při sušení tak při přebalování.... ale kupovat úplně jiné plenky je finančně dost náročné

  • Jde koupit krytka na patentky je dost silna a sava, vlaste je ze stejneho materiaulu jako pleny vkladaci

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 616 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist