odrážedlo pro dvouletého

Otázku položila: Agnes.S 27.11.2012 19:09

Uvažuji o koupi kovového odrážedla pro syna k druhým narozeninám, a chtěla jsem se zeptat zasloužilých maminek, jaká odrážedla jste pořizovaly vy svým dítkám. Pořád přemýšlím nad dražším, kvalitnějším a bezpečnějšími modely a nad těmi "obyčejnějšími" za asi tak poloviční cenu, ael envím, zda jsou nějak víc poruchové. Nafukovací kolečka jsou na obou typech, nosnost je odlišná, ale zase nepotřebuji, aby uneslo i dospělého, dítě do 15 kg bude úplně stačit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dost záleží, jak je kluk velký, většinou to je tak, že dítě na koloodrážedlo doroste takřka až ve 2,5 letech...Já kupovala odrážedlo v době, kdy se u nás nedalo sehnat, až nedlouho na to, kamarádka koupila ve Sportisimu a neudělala chybu..odrážedlo JD bug cena něco málo přes 1000 a je úplně super (i brždění)-žádná čelist´ová brzda (která třeba nejde ani seřídit, jak to bylo na našem koloodrážedle) a co hůř v kombinaci třeba s plastovým ráfkem. Já kupovala přes internet hudoru-necelá 1000,- a katastrofa, nekvalitní součástky-i šrouby a matky z nějakého měkkého materiálu a velmi brzy jsme reklamovaly prostě proto, že bylo nebezpečné (ulomila se např. zábrana proti přetočení řidítek a celkově jsem byla hrozně zklamaná)..Nejmenší je to Puky nebo firstbike s adapterem, ale to se mi zdá celkem zbytečně drahé...My máme koloodrážedlo dřevěné, cena také něco málo přes 1000,-a jezdí na něm už 3. dítko, ale není moc variabilní a i to mělo mouchy, ale zase se dalo vše opravit, takže nakonec spokojenost. Pro děti je to určitě velká zábava a koloodrážedlo milovaly, i když už jezdily na kole (balanční kolečka vůbec nebyla třeba, ba byla i nebezpečná, jak umí držet rovnováhu, tak moc neumí a nedokážou spoléhat na vratké kolo s balančními kolečky), je prostě o dost skladnější a lehčí než kolo, takže se může vzít všude a dá se na něm více blbnout v terénu.

  • Já jsem měla obyčejnou motorku a v pohodě.Ve třech letech se už učil na malém kole s balančními kolečky;-)

  • lulatko28.11.2012 7:52

    My jsme dceři cca ve 2 letech a 2 měsících pořídili firstbike (je velká, adaptér nebyl potřeba), asi 3-4 týdny se s ním "seznamovala", a ačkoliv to v začátcích působilo těžkopádně (spíš chůze s kolem mezi nohama), teď (v lednu jí bude 2,5 roku) na něm již jezdí jako drak. :) Je lehké, kvalitní, snadno se seřizuje výška sedla, přetočení řidítek nehrozí ani náhodou; pravda, je dražší. Z těch levnějších kovových (tedy spíš střední třída ve srovnání s firstbikem :) ) ale často vídám odrážedla značky Muff, Terezka/Davídek nebo Too Too, působí rovněž kvalitním dojmem a co vím, jsou s nima rodiče i děti spokojení.
    Na plastové hrkající traktůrky a motorky, které je možné slyšet už z dálky, nejsem, tak jsem ráda, že dcera zvládla rovnou tohle a věřím, že kolo bude pak už brnkačka - už teď krásně drží rovnováhu a kolikrát se veze s oběma nohama zvednutými dlouhé vteřiny.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist