odchod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #105272 10.7.2013 5:57

Ahoj holky, jsem v situaci, kterou nevím jak řešit :-(. Musím odejít od přítele, ale nevím jak to udělat a zda to vůbec bez něj zvládnout půjde :-(. Jsem na něm finančně závislá, jsem na mateřské s půlročním synem, příjem mám 6000 za měsíc. Hned bych se odstěhovala, ale bojím se, že to neutáhnu s nějakým nájmem, nemám kam jít. Vůbec nevím co dělat :-(.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud je váš vztah alespoň trochu "spravitelný" - zkuste to od SPRAVIT (třeba i s pomocí partnerské poradny). Je totiž podle mne hodně sobecké, rozbít rodinu a připravit dítě o rodinu z nějakého malicherného důvodu (a tím je podle mne i absence zamilovanosti!).

    Pokud je Tvůj odchod nutný, z důvodu psychického nebo fyzického násilí, páchaném na Tobě nebo Tvém potomku - pak je odejít nutnost.
    Pokud je to naléhavé a časově to stěhování nesnese odklad, tak pro tento případ jsou zde azylové domy pro matky s dětmi... Bohužel nevím, jak je to s kapacitou a zda berou jen "na dobré slovo", nebo musíš něco doložit (že nemáš trvalé bydliště, soudní příkaz, že se k Tobě partner nesmí přiblížit...). Chce se na to informovat přímo tam. Azylový dům Ti pomůže překlenout začátky a pak to třeba zvládneš i v podnájmu, za pomoci sociálních příspěvků a případně alimentů (jestli Tvůj chlap pracuje).
    Pokud to naléhavé není, zajdi na sociálku, vyptej se na co všechno máš nárok a podle toho se začni dívat po podnájmech. Alimenty se většinou řeší soudně - takže to je asi na delší trať.

  • Mam kamaradku ta bydli v podnajmu..ted ceka treti dite a zvlada to i bez chlapa.. Sice ji pomaha socialka ale lepsi nez aby s nespravnym muzem kvuli penezum.na rozhazovani nema ale je spokojena... Budes dostavat alimenty a treba i prispevky na bydleni..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist