ockovani

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24829 18.4.2012 10:01

Holky myslite ze jsem spatna mama ze jsem nedala Elisku ockovat proti nepovinnym ockovani.Kazdy na me kouka proc jsem ji nenechala ockovat.Jsem z toho trochu v rozpacich:(

dekuju maminy asi si to moc beru

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, já taky nedávala očkovat ty nepovinný. a nejraději bych se u mimča vyhla i některým povinným, ale to pak přináší spoustu komplikací při příjmu do školky, na školy a školky v přírodě a tábory :( nevěřím v takovou prospěšnost očkování. je toho spousta proti čemu se očkuje, a mnohdy bych řekla, že zbytečně. navíc mi vadí i ty látky obsažené ve vakcínách - rtuť a hliník, takže sem raději čím méně tím lépe. také sem slyšela, že až díky tomu zvýšenému očkování je tolik dětí trpících alergiemi a autismem. Ty jsi máma a ty víš, co je pro Tvé dítě nejlepší, tak se nenech zvyklat ve svých přesvědčeních ;-)

  • Ahoj.
    Rozhodně nejsi špatná máma.
    Můj první syn má pouze povinná očkování a druhý má navíc pouze prevenar (a nad tím jsem hodně dlouho přemýšlela zda mám). Naštěstí máme i rozumnou doktorku a nic mi nevnucuje.
    Kolikrát mi to spíš přijde, že se maminky předhánějí, která do toho svého drobečka vrazí víc peněz a injekcí.

  • lulatko18.4.2012 11:05

    Špatná matka nejsi; já obecně proti očkování nejsem, naopak jsem ráda, že něco takového k dispozici je, ale všeho s mírou. Stačí si přečíst pár studií třeba na očko proti pneumokokům a sama zjistíš, že se jedná hlavně o povedenou psychickou masáž. Neříkám, že je úplně zbytečné, ale ze svého okolí mám taky pocit, jak mu všichni slepě věří, přitom pravda je někde jinde. Nemluvě o tom, jak se všichni ohání hlavně ochranou proti zánětu stř. ucha, přitom zánět ucha je daleko častěji způsoben jako vedlejší efekt rýmy a nachlazení, tedy zcela jiného původu. Vždycky se najde někdo, kdo třeba dítě naočkovat nenechá, zrovna něco chytne, a pak si to vyčítá. Ovšem to se může stát i s očkováním, protože nic není 100%, nebo nelze úplně vyloučit ani vedlejší účinky očkování, byť jsou možná zanedbatelné. Já taky pneumokoky ani rotaviry dceři dát nenechala, protože jsem o jejich prospěšnosti přesvědčena možná na 60%, což je málo. A jako krkavčí matka si fakt nepřipadám.

  • Ahoj, špatná máma určitě nejsi. My teda pneumokoka dali, ale pak jsem se dozvěděla, že kamarádka nedávala, doktorka jim očkování nedoporučila, prý toho mají prckové v prvním roce hodně. A nepovinné očkování dává až když je větší. No my ho teda dali, je to co doktor to názor.

  • Já malého nechala očkovat proti pneumokokům. Zánětu ucha (a následnému píchání) jsem tím nezabránila. A jak mi bylo řečeno - ohluchnout může i po tomto píchání (lhostejno zda je to způsobeno pneumokokem nebo rýmou). Takže ta reklama, co probíhala v době kdy jsme očkovali, byla udělaná tak aby působila na city a maminy se cítily provinile, že očkovat nedaly. Takže pokud jsi pevně rozhodlá neočkovat - neočkuj. Spíš než pneumokoka (nebo rotaviry) bych zvážila očkování proti tubeře (která byla donedávna povinná a teď už není).

  • Já jsem zatím nedala očkovat ničím.. je to jen a jen tvoje rozhodnutí...

  • a to nekde vykladas na pockani , ze na tebe kazdy kouka? u me teda nikdo nevi na co jsme nebo nejsme ockovani, vsak to je osobni zalezitost... jinak samozrejme nejsi spatna mama a je to jen a jen tvoje vec. a ja nedala taky proti nepovinnemu zadnemu , i kdyz ted uvazuju o zloutence A ale nevim... lidem se nikdy nezavdecis, tudiz mlceti zlato a nikomu nic do vas neni.

  • taky jsem nenechávala dát všechna dostupná očkování. Povinná jsou bez debat, ale potom už jsme si jen vybírala, které dám a které ne. Nebylo to ani tak o penězích, že bych chtěla ušetřit, ale některá ta očkování mi přijdou zbytečná. Dala jsem Prevenar a teď zvažuji neštovice, sama jsem je jako dítě měla a s hodně těžkým průběhem.

  • Já jsem teprve v 18. tt těhotenství, ale zrovna včera na to téma přišel manžel a shodli jsme se, že to všechno nejdřív probereme, nastudujeme a co se nám nebude zdát, do toho nepujdeme. Není podle mě pravidlem, že čím víc peněz vrazíš do očkování, tím zdravější máš dítě. Jestli bude maličké tak jako malá kamarádky a každé očkování prožije s brekem, horečkama a nevím co všechno, tak proč ho trápit, když to nebude nutné

  • No je to tvoje volba, rozhodně nejsi špatná máma. Když jsi nechtěla nic navíc, jistě jsi k tomu měla svůj důvod, tak si za ním stůj... my zase dáváme vše co je, ale je to přece každého věc

  • Špatná máma nejsi, je to tvoje rozhodnutí, i za tvé dítě, já dala všechny i nadstandardní, kluci nikdy žádný problém neměli, dokonce ani teplotu, jen jeden na Priorix Tetra první dávku teplůtky, ale kvůli tomu špatná nejsi. Odsuzuji maminky ty, které nedávají povinná očkování, protože tím pak přispívají k šíření nemocí, které by být nemusely a hlavně tím ohrožují děti na životě. A pořád je fůtra dětí, které umírají na spalničky, černý kašel apod a nemusely by. Ale pneumokokbudiž, byďjsem dítě v nemocnici s pneumokokem viděla a když pak mamince vyhrožovali, že malý je na tom tak, že moc šancí nemá...bylo mi zle, proto jsem očkovatt dala vše. Ale byl tto spíš vyjímečný případ a my se k němu zrovna naachomýtli, ale v kůýi té maminky bych být nechtěla. Ale proto, že jsi tu vakcínu nedala, rozhodně nejsi špatná máma, to určo ne

  • já si nemyslím, že je očkování nějak dobré, nadstandartní bych nedala,mám strach z reakcí, z nežádoucích účinků, změnila jsem na očkování dost názor... tolik chemie píchat do dětí taky není dobrý..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist