nová škola

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394957 1.9.2018 14:57

Ahoj, jdu do osmé třídy do nové skoly a mám strach.. bojím se nového kolektivu a taky ze me neprijmou, kamarády mám to jo ale spis se bojim jak se seznámit a jak zapadnout

  • 20.03.2019 18:43:32 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tezko rict. Kolektiv uz ma davno svoje oblibence a neoblibence. Jako nova to nebudes mit jednoduche a pokud se budes nejak lisit, tak ti to daji sezrat. Staci byt chytrejsi nez nova trida... Idealne se nesnaz byt nejak vyrazna, je to jen na dva roky a pak vypadnes na stredni.

  • Ten pocit strachu znám, měla jsem stejný, když jsem šla na střední školu. Rozdíl byl však v tom, že ty vstoupíš už do kolektivu, zatímco my si ho museli vybudovat... Poradím ti jen to, že se nijak nepřetvařuj a zůstaň taková jaká jsi :) Je lepší si na nic nehrát. Těžko říct, zda tě přijmou či ne... K nám do třídy přišel v osmé třídě taky kluk a přijali jsme ho úplně v pohodě :) Držím ti palce, ať to zvládneš :)

  • HaSha1.9.2018 18:04

    Ahoj, není se čeho bát, do nových kolektivů se budeš v rámci studia a práce dostávat vlastně celý život, tak je zbytečné z toho mít nervy, strach by ti mohl jen uškodit. Vem si na sebe, co je ti pohodlné, třeba i něco, co rovnou naznačí styl, nebo co máš ráda... taky hodně záleží, jestli tě třeba učitelka nebude chtít představit a jak to udělá... Ze začátku se zkus hlavně rozkoukat, brzy zjistíš, jak kolektiv funguje, kdo je "třídní hvězda" a kdo hodná holka, která ti třeba půjčí sešity. Ostatní na tebe pravděpodobně budou i trochu zvědaví a představí se ti sami, snaž se, aby sis aspoň pár jmen spojila s obličejem, pak je můžeš další den už oslovit jménem, dát najevo, že si je pamatuješ.

  • Francy1.9.2018 21:01

    Určitě to bude v pohodě, k nám na ZŠ přišel taky jeden klučina do 8.tridy a bez problémů :-) Hlavně si nehrát na paničku, která sežrala svět, takový lidi nemají rádi a půjde to :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist