nezaplacené splátky, hrozí exekucí.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70824 30.11.2012 13:15

Vím,že je to z jiného soudku,ale nevím kam se mám obrátit.Dostali jsme se do finančních potíží,jsem na mateřské,ale nastoupila jsem zpět do zaměstnání aby bylo opět lépe.No takže můj problém : jsem pozadu se splátkami,kvůli kartě jsem volala s tím že 3000 co chybí doplatit do dorovnání splátek můžu zaplatit 16.12. jenže paní se se mnou nechtěla bavit,že to tak nejde a dnes mi přišla sms,že to dali vymáhací agentuře,tak nevím jestli celou částku nebo jen ty 3000,počkaj mi tam do 16 nebo to jde rovnou na exekuci??Máte s tím někdo zkušenost???Moc děkuju za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek30.11.2012 13:39

    Pokud to předali vymáhací agetuře, je to už v jejích rukách a na jednání s nimi. A to je individuální, některé jsou svolné k jednání a nějakému splátkovému kalendáři, ale některé mohou trvat na okamžitém uhrazení dluhu. Bohužel, s vymáháním se pojí většinou i dost vysoké náklady na vymáhání, které ti k té částce připočtou. Je škoda, že jsi to s nimi neřešila dřív, přece jen je jiný postoj k těm, kteří na úhradu nemají a aspoň komunikují, pak jsou třeba svolní počkat nebo ti připočtou jen penále za pozdní úhradu, ale nepředají k vymáhání. Myslím, že na exekuci by to rovnou jít nemělo, ale příjemné to jednání určitě nebude.. Vím to ze své zkušenosti z práce ve dvou leasingových společnostech. Držím palce, aby se to vyřešilo co nejdřív!

  • I kdyby to k exekuci šlo, přijde ti os dousu vyrozumění a ty se můžeš do 15ti dnů odvolat. Tím se to ruší a ty uvedeš, že jsi se s nimi chtěla domluvit, vše doložíš a neměl by s tím být problém. Pokud tedy máš nějaké doklady o komunikaci s nimi.

  • taky bych řekla, že vymáhací agentura si přidá minimálně nějaké náklady a úroky z pozdního zaplacení.
    exekuce by to byla asi až v případě, že by jsi zaplatit nechtěla.
    hodně štěstí při vyřizování.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 618 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist