nevěra

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42684 4.1.2012 8:14

Ahoj holky.......chtěla bych se vás zeptat, zda máte některá zkušenost s nevěrou ve vztahu....že vám byl partner nevěrný a řekl vám to..POkud ano, jak ste reagovaly? Jak se vztah dál vyvíjel a nebo skončil? U nás jsou ve vztahu i děti. Děkuji moc. J.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,

    můj názor je ten, že byl nevěrný poprvé a strašně ho to trápilo, měl černé svědomí, a proto ti to řekl.Jiný důvod mě nenapadá, proč jinak by ti to říkal...Záleží to asi na tobě, ale pokud je to otec od rodiny, miluješ ho, tak bych se mu snažila nějak odpustit,ale samozřejmě bych mu to nedala zadarmo.Ale zálěží jak psaly holky, jestli to bylo jen jednou, nebo jestli to byla nevěra, která byla opakovaná, protože takovou nevěru bych už těžko odpustila.Člověk může jednou ujet,ale pokud má někoho stálého, už je to vztah.Ono se to lehce řekne neodpustit, mě která neví co všechno v tom je, samozřejmě to záleží na tobě, ale pro mě by bylo těžké odpustit to, že měl milenku, se kterou to táhnul nějakou dobu...Taky nevím jestli existenčně si to můžeš dovolit bejt sama, tohle je opravdu na tobě.Nevím co všechno v tom je... Ale asi bych se chovala tak, že bych s toho byla v háji a chtěla bych,aby viděl co způsobil....Aby věděl jak moc mi ublížil, nedělala bych scény před dětma, ale nespala bych s ním v jedné místnosti, pokud máš kam, tak bych asi i na pár dní odjela k rodičům se slovy , že nevíš co bude dál .... On celou tu dobu pak bude přemýšlet nadtím jestli se vrátíš a myslím si, že to pro něj bude trest.Potom bych asi přijela a čekala bych, že se bude snažit, rozhodně bych hned mu nevyvářela, nebo si ho nevztala do ložnice, musel by prostě znova o mě bojovat...Ono když pak ženská to bere tak nějak ´´ v pohodě´´ nebo to na sobě nedá znát, tak si podle mě pak může chlap myslet, že se mu vlastně nic tak nestalo a mohl by to opakovat...

  • Hezký den, tohle je vždycky smutné a bolestivé období, když tím člověk prochází.. Nelze radikálně rozhodnout za druhé, co by se mělo v této situaci udělat, protože v každém vztahu je to jiné a je to na každém z nás, jak se k tomu postavíme. Já bych se ale nejdřív zamyslela a promluvila s ním, z jakého důvodu k tomu došlo, co ho k tomu vedlo, tam může být spoustu aspektů, které tohle může zapříčinit.. a pak bych se rozhodla. Pokud jsem k tomu přispěla i trošku já nebo je to pouze notorický sukničkář. Ale stále se pozastavuji nad tím, proč ti to řekl.. Musel vědět, že tě to hodně raní.. a nebo si myslel, že oceníš jeho upřímnost a doufá, že věříš, že se to nebude opakovat? A souhlasím s Klárkou, taky záleží na tom, jestli to bylo jen jednou nebo je to dlouhodobá záležitost? Každopádně Ti přeji hodně síly a správné rozhodnutí pro vás všechny.. Věřme, že se z toho poučí, a víckrát ti takhle neublíží.. Hodně štěstí!

  • Ahoj anonymko, skoro se mi chtělo brečet když to čtu. Těžko pochopit co sledoval tím, že ti to řekl v opilosti? Chtěl si očistit svědomí, je jinak slaboch to přiznat?? Jak dlouho to trvalo? Pokud šlo převažne o sex s kterym jak pises mate problemy, tak si myslim, ze na vsem se da domluvit. Ono je urcite hrozne fajn si precist co delaly jine holciny,jak reagovaly a co udelaly pak ale ono je to stejne vsechno na tobe.Pokud vis, ze kdyz o tom zacnes a on se prida, tak zacni. Netutlej to v sobe, zkus co nejdriv vedet jak to je nebo spise na cem jsi. Tezko rict at ho opustis, kdyby jsi to chtela uz jste bez sebe. Znam takove ktere to udelaly hned jak se to dozvedely,jedne to dokonce chlap rekl do oci,ona si vzala hodku na rozmyslenou, sbalila mu igelitku s nejdulezitejsima vecma a sel. je asi tezke v tuto chvíli uvazovat normalne a jestli chces vztah zachranit, tak si asi stanovit nejake "meze", mozna pravidla. Ty sama vis co by tomu asi prospelo. Ono se vzdycky lehce radi a nejtezsi je to to udelat. Kor kdyz ted mate dite. Preju ti at to brzy vyresis a je ti lepe na dusicce a uzivas si jenom krásnych chvil.

  • Já mám teda s nevěrou zkušenost, ale z mladých let.. Podvedl mě 2x můj kluk, rozešla jsem se s ním. Po 2 letech jsem se s ním dala znova dohromady a jsme spolu skoro 3 roky. Ale myslím, že ty to máš mnohem těžší, proto asi nebudu ta pravá, která by ti byla schopna poradit. :(
    Ale podle mě hodně záleží na tom, jak se k tomu stavíš ty. Prostě co si o nevěře myslíš, jaký na ni máš názor.
    Byl ti partner nevěrný jen jednou, nebo to je nějaký trvalejší vztah? A proč ti to řekl? (vím, že to zní divně, ale záleží, jestli s tím přišel sám a proč, nebo jestli jsi třeba měla podezření, nebo jestli se to k tobě mohlo donést z jiné strany)
    A mrzí mě to.

  • Verousek894.1.2012 11:59

    To, co se ti stalo mě moc mrzí. Nedokážu si představit jak hrozné to je, protože se mi to nikdy nestalo. Že ti to řekl v opilosti je určitě dáno tím, že z alkoholu říkají lidé pravdu. Pokud máte jiný pohled na sex, nesedíte si v sexu nebo jak to nazvat, tak možná i tohle mohl být jeho důvod nevěry. Vím, že to zní hrozně, ale jak se říká, za vše ve vztahu mohou vždycky oba. A čím jsem starší, tím pociťuji, že na tom něco pravdy bude :( Na druhou stranu může to být celý život sukničkář :( Moje velice dobrá kamarádka se s nevěrou od svého přítele setkala. Její přítel byl docela dovětru, ale ne, že by udržoval dlouhodobější vztah s někým jiným, ale spíše na diskotéce se s někým líbal a pak dokonce i s jednou holkou vyspal, kamarádka se to dozvěděla a také stála před rozhodnutím, jestli mu odpustit nebo ze vztahu odejít. Oni to měli o to jednodušší, že neměli děti. Nakonec to dopadlo tak, že mu kamarádka dala ještě jednu šanci a od té doby se změnil a nakonec měli svatbu a pořád spolu jsou. Další příklad, který z mého okolí znám je od mého bratra a jeho manželky. Ona tvrdí, že jí byl můj bratr nevěrný (podle zpráv), nikdy jí to nepotvrdil, protože on se k tomu nechtěl vyjadřovat, vůbec s ní o tom nechtěl mluvit, takže ona vlastně ani nevěděla, jestli to je skutečně pravda a co se vlastně dělo. Oni mají syna, takže se nakonec rozhodla to ignorovat a žijí spolu stále. Možná i trochu z důvodu, že by neměla kam jít :( Nikdo ti neporadí, co máš udělat. Určitě bych v takové situace chtěla vědět, jak to bylo, abych věděla na čem jsem. Zeptala bych se ho, jestli to byl jen úlet nebo jestli k té druhé něco cítí. Jestli chce odpuštění, nebo jestli chce odejít. Na základě toho bych se rozhodovala. Přece jen, když máte děti, je rozhodování o to horší :( Přeji moc moc sil a šťastný konec.

  • Ahoj.
    Mě podváděl táta mého prvního syna. Bylo to dost složité. Než jsem se s ním rozešla, tak jsem chtěla náš vztah zachránit. Ale ta snaha musí být z obou stran.
    O jeho nevěře jsem se dozvěděla také dost nechutně. Řekl mi, že jde do práce na noční a v jednu ráno mi zvonil telefon od skrytého volajícího a v telefonu jsem slyšela jak souloží. Fakt nechutné, ještě teď je mi z toho zle. No a pak jsem je načapala v naší postely. Prostě si ho milenka obtočila kolem prstu a on úplně zblbnul. Dokud jsem se s ním nerozešla, tak mi denně volala a posílala smsky. Dokonce mi poslala video z jejich souloží.
    Náš vztah ztroskotal jen pár měsíců po jeho nevěře a o naše dítě se přestal úplně zajímat. Zblbnul do své milenky a ta ho má pěkně vycvičeného.
    Přeji ať to dopadne dobře a váš vztah se urovná. A hlavně tobě přeji pevné nervy

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 530 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist