neštovice poraďte prosím

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24320 5.5.2011 9:47

Ahojky holky opět si k vám jdu pro pomoc ohledně neštovic mám kamarádku, kterou jsem už kvůly neštovicím přes měsíc a půl neviděla a její dítko bylo opět v kontaktu s neštovicema u pani doktorkky a jelikož já jsem těhule 22+2 a byla jsem na testu ohledně protilátek a ty nemám žádné, syn 4 roky chodí do školky a ten je také ještě neměl hrozí nám nějaké riziko, když by přišla jen ta kamarádka na návštěvu??? Kdyby je její syn chytl?? Mohla by to donést k nám??? hrozilo by nebezpečí miminku??? nechci nás zbytečně vystavovat nebezpečí děkuji moc za odpověď páá holky

kamarádka už neštovice prodělala v dětství

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No já přesně nevím, ale u nás taky řádily neštovice, tak jsem se tenkrát ptala dr, a ten říkal, že riziko by bylo jan na začátku a na konci těhu. Tak si myslím, že u tebe by to mělo být v pořádku. Jo a ještě jsem to hledala na internetu a tam to taky tak psali. Jenomže já už je měla jako malá, tak jsem to pustila z hlavy, tak doufám, že neradím špatně. Když tak kukni na ten net.

  • Ahojky,
    uživatelka výše má pravdu, jsou opravdu nebezpečné jen na začátku a pak na samém konci těhotenství. V tomto období by jsi spíš miminku předala protilátky bez nějakého nebezpečí ohrožení plodu. Pokud můžeš, pak bych se styku s kamarádkou vyhla, ale pokud by náhodou syn měl neštovice, pak to nebude žádná tragédie, neboj. Jen pak informuj svého gynekologa a on ti sám řekne víc, kdyby se u vás náhodou vyskytly.

  • Pokud jsi ty neštovice neprodělala, tak bych se kontaktu vyhýbala je-li to možné, jsou velice nebezpečné pro plod. sice to není úplně stejný případ , ale.... Podobný dotaz padl v jedné poradně a odborník odpověděl:
    pokud jste si jistá,že jste neštovice měla, pak není žádný problém. Pokud ne,včera mohlo být pozdě,NUTNÉ zajít k lékaři na odběr protilátek proti nim a pokud budou negativní,do 72 hodin po kontaktu s nimi podat hyperimunní gamaglobulin - protilátky,které chrání plod proti event.viru - tzv. varitect. Jenže poradna není on line,může být pozdě. Pokud se uvedené takto neodehraje,hrozí vysoké riziko fatální ohrožení dítěte

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist