neštastná

Otázku položila: Anonymní uživatelka #54892 24.1.2012 11:05

Ahoj.. ani nevím jak začít. S přítelem jsem rok, vždy to byl takový proutník ale od doby co je semnou ustalo to. Jenže jednou se ke mě doneslo že píše jiným holkám chodí s nimi ven a vyhledává je.. Řekla jsem mu o tom a obvinil mě, že se mu dívám do mailů atd. Tak dnes jsem to vážně udělala protože mi tím dal najevo, že to tak bude.. Zrovna v neděli mi tvrdil, že jde za kamarádem a šel za ní.. Proč mi teda tak lže? Nejvíc mě znepokojuje jedna se kterou si píše a ted mu napsala že ho má ráda a co on to nevím ale píší si dál. A co je na tom nejhorší, proč mi to tak vadí? Protože jsem ve třetím měsíci těhotenství a bojím se co bude. Bydlet semnou jít nikam taky nechce, bojím se, že je to z tohoto důvodu. Co mám dělat? :( Jsem z toho zoufalá a nevím jestli mu to říct, nebo ne..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych mu to řekla, ale když je takovej, tak bych to dítě radši vychovávala sama.....

  • Myslím si, že si o tom budete muset opravdu promluvit. Ta nejistota tě bude jinak ubíjet. Ať víš, na čem jsi a můžeš podle toho začít jednat. Pokud bys zůstala sama na výchovu dítěte, nebyla bys ani první ani poslední a neznamená to, že z tebe bude špatná maminka. Ale tvůj přítel si musí uvědomit, že tu je jistý díl odpovědnosti, kterou nese již teď a ponese ji celý život. Takže bych, hned jak ho uvidíš, zahájila vážný rozhovor na téma budnoucnost naše a budoucnost našeho dítěte. Zkusit to řešit v klidu a konstruktivně bez zbytečných emocí, pokud to tedy tak půjde. Držím pěsti.

  • To je mi hrozně líto. :-( No já bych mu to taky řekla.. Přece nemůžeš zůstat mlčet a tiše trpět. Škodí to tobě, ale i děťátku. A myslím, že by ses hrozně trápila.
    Vím, že se mi to lehce říká, ale až přijde, tak si s ním sedni a v klidu mu to řekni. A ať vysvětluje.
    Kdybys ho opustila, měla bys kde být? Pomohl by ti někdo (třeba rodina)?

    Držím palce, hodně síly. :-(

  • A on ví, že jsi těhotná? Kdyby jsi nebyla, řekla bych rozejdi se s ním, ale takto.. Nevím, není v tvých silách ho změnit, to by jedině musel sám, sám si uvědomit, že mu na tobě záleží a že čeká dítě...

  • Určitě si s ním promluv. Pokud neudělal nic špatného - vysvětlí to. Pokud ano, bude se vymlouvat a napadat Tě. Dej si pozor na hysterické scény, za všech okolností to chce zachovat klid.
    Pokud se dozvíš, že je Ti nevěrný. Vykliď pole. Odejdi k rodičům, kamarádce. Pokud je to rozumný chlap, dá přednost dítěti a příjde s nějakým vysvětlením a snahou o dohodu. A kdyby ne, bude muset platit výživné, což pokryje alespoň část výdajů na dítě.
    P.S.: Máš to podezření opodstatněné? Nejsi náhodou naočkovaná tím, že ho automaticky stavíš do role záletníka, protože takovým byl, než jste se seznámili?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist