neprůchodnost vejcovodů

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35936 6.6.2012 9:08

ahoj holky, poznám na sobě nějak neprůchodnost vejcovodů? jak už sjem tu několikrát zmiňovala, tak mám poslední dva cykly vždy tak, že mi jeden vynechá, tzn. krámy jednou za dva měsíce. A teď mě kámoška psala, že to může být tím, že mám jeden vejcovod neprůchodný. Je to možný? nerozumím tomu, tak se ptám. Možná blbě, ale vrazili mi tím brouka do hlavy...měla jste to některá? a jaké jiné příznaky by to mělo? Předem díky všem za jakékoliv odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea0602896.6.2012 9:27

    Tím , že máš ms jednou za dva cykly podle mě neznamená , že máš neprůchodné vejcovody . Menstruuješ z odcházející sliznice . Je možné , že máš tak dlouhé cykly , měla by si s tím jít za dr . :)
    A průchodnost ti zjistí jedině dr. laparoskpopicky .

  • tak to, že se nedostavuje ms nemusí být nutně dáno neprůchodnými vejcovody, ale bud jsou tak dlouhé cykly nebo jeden vaječník nepracuje jak by měl. měříš třeba BT,aby jsi věděla, dky a jestli byla ovulace? podle toho kdy byla ovulace se dá usuzovat třeba na ty dlouhé cykly.

  • aker6.6.2012 11:23

    I když jeden vaječník třeba nefunguje, tak si ten druhý upraví cyklus, tak aby byla ovulace každý měsíc. A to, že by si případně měla neprůchodný vejcovod, to na MS rozhodně vliv nemá. MS je řízena hormonálně, takže se vajíčko ani do dělohy dostat nemusí aby byla MS. Tam stačí ta hormonální změna během ovulace a následně další hormo. změny, které navodí MS...Doporučuju zajít k Dr. aby zjistil příčinu..tím nikdy nic nezkazíš :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist