nepovedené IUI

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407675 8.7.2019 11:22

Zdravím ženy,
chtěla bych se zeptat těch, co si procházely léčbou neplodnosti. Asi potřebuji nějak uklidnit, nebo se jen někomu vypovídat, jsem z toho trochu dost rozhozená. Máme za sebou s partnerem všechny vyšetření, oba jsme zdraví, nikdo neví, kde by mohl být problém a za chvíli to budou už 2 roky, co se nám nedaří počít miminko. Už z toho začíná být zoufalej i partner a ten byl vždy ten, kdo říkal, že to nevzdáme, že to bude dobré. No máme za sebou 2 nepodařené IUI, kdy poprvé jsem tomu nedávala moc naděje, byli jsme s partnerem vystresovaní, ale tentokrát jsem si vůbec nepřipouštěla, že by to nemělo vyjít, měla jsem 2 velké zralé folikuly a i když jsem se bála dvojčat, tak ve finále se nepovedlo ani jedno. Teď nevím nějak co dál, partner navrhoval, že si dáme pauzu, ale já to nějak nedokážu, přijde mi to promarněný čas. Doktor navrhuje, že by šlo další IUI, ale já fakt už nevím, jestli to má cenu. Je tady některá z Vás, která si procházela podobnými věcmi a nakonec se zadařilo? Jsem z toho fakt už nešťastná a potřebuji asi vlít trochu optimismu do žil.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. My se pokoušeli o dítě 4,5 roku, z toho 2 roky pomocí doktorů..5 x IUI, dva IVF, z toho čtyři transféry...Uchytilo se jedno embryo, ale potratila jsem asi v 7.týdnu. Doktorka říkala, že když už se něco částečně povedlo, využijeme nabuzené tělo a dáme další IUI.. Čekala jsem na menstruaci a ona nepřišla. Po tak dlouhé době se nám povedla holčička přirozeně. Je krásná. Ano, je to boj, ale nevzdávej to, stojí to za to.

  • A testy, zda netvořís protilátky proti spermiim partnera máte?
    Jinak já bych do toho IUI klidne šla znovu. Tam ta pravděpodobnost není o tolik vyšší než normálně při sexu, ale odstraní-prekonaji se tam některé možné problemy. A málokomu se povede hned při prvním IUI.
    Ale nebylo by spatne to opravdu teď nechat být, přestat tlačit na pilu, protože jsi pak vystresovana a o to víc to nejde. Dejte si o prázdninách klid, doprejte si dovolenou. A začněte to znovu resit až po prázdninách.

  • Moje zkušenost: oba víceméně v pořádku a tak jsme šli do iui, vyšel až čtvrtý pokus, který ve finále skončil jako zamlkle těhotenství, protože se neobjevilo srdíčko. Po pauze jsme šli znovu do iui a opět až čtvrtý pokus odpadnul pozitivním testem, ale opět bez srdíčka. Takže jsem se rozhodla pro pauzu a odstranění myomu, který jsem měla na děloze a spekulovalo se o něm jako možné příčině. No atk jsem to všechno přestala řešit, s tím, že v září si domluvím termín operace. No a místo predooeracniho vyšetření jsem si došla pro těhotenskou průkazku. Když synovi byl rok a kousek, tak jsme si řekli, že zkusíme druhé, ale že po předchozích zkušenostech to asi nevyjde a budeme rádi za to jedno dítko. A světě div se, vyšlo to de facto hned a to jsem nijak neřešila ovulaci. Takže je potřeba se zklidnit a dát tomu čas.

  • Take podporim, manzel mel asthenoteratozoospermie, mne nedozravala vajicka. Manzelovi jsem koupila vitaminy, ja dostala clostilbegyt a ovitrelle, druhy pokus iui vysel, mame uzasnou holcicku. A to nam pri iui nedavali sance, hned nutili ivf. Preji hodne stesti!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 680 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist