nejhorší období v těhotenstvý

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25019 22.2.2011 7:30

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat ted jsem ve 2 měsíci a zajímalo by mě -.-....nevýte jestli se bude už malé držet nebo je ještě ten 3 měsíc takovej kritickej děkuju moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Říká se, že nejryzikovější jsou první 3 měsíce, kdy dichází nejvíce k potratům, pak už se to ryziko, že nedonosíš dítě dost snižuje. Rozhodla ses pro miminko a ty obavy o ně už nikdy neskončí-ani, po dvou měsících těhotenství, ani po třech, ani po porodu, ani později..... V životě není nikdy nic jisté a nemůžeš nikdy nic vědět dopředu, musíš věřit, že vše dobře dopadne, jinak by se člověk zbláznil..Prostě nemysli na to, co se může stát a užívej raději přítomného okamžiku, že v tobě roste miminko.

  • ono je to individualni. ja se treba moc nesetrila a vse ok :) a jedna znama ve 4 mesici zvedla malinko tezsi krabici a potratila :( drz se a nepremyslej nad nejhorsim, proste se o ten uzlicek v brisku starej co nejlepe to dovedes ;)

  • Martasek8922.2.2011 11:20

    Přesně tak, říká se, že po prvních 3 měsících už to není kritické, což ale neznamená, že se pak nemůže nic stát. Chce to odpočívat, šetřit se, hodně pít, jíst pravidelně, chodit na procházky - což tedy teď moc nejde v tej zimě :( a zkrátka netahat nic těžkého - max. 5 - 7 kilo, jak která literatura píše. A nezapomínat na vitamíny ;)

  • Nejrizikovějších je prvních dvanáct až čtrnáct týdnů těhotenství. Pak už možnost samovoleného potratu výrazně klesá. Ale jak píše anonymka. Přijdou další obavy z triple testů, z předčasného porodu, z komplikací při porodu apod. Já se bála v podstatě celé těhotenství. A teď, když je malý na světě se bojím snad ještě víc. Co se stane, když...?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist