nejak nemohu prestat kourit v tehotenstvi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #226473 1.8.2014 22:26

Ahoj holky,
prosim at neodpovidaji rypalky. Vim, ze je to moc spatny, ale nemuzu si pomoct i kdyz jsem tehotna, tak mam porad chut na cigareru a to uz jsem 22tt :-/. U prvniho mi to prestalo samo chutnat, tak jsem nekourila od 7tt, ale ted u druheho bych kourila jako kdybych tehotna nebyla.. I kdyz vim, ze je mimi ted v poradku, ale bojim se, ze bude mit pak nejake nemocne nebo aby to nedopadlo jeste hure a i presto mam chut na cigaretu, jsem z toho hrozne nestastna a nejde mi neprestat. Mame i rodinne problemy, tak to vzdycky s nervama nevydrzim a jdu si dat cigaretu ;-(. Beru od zacatku vitaminy a i obcas si dam ovoce a zeleninu, ale...... Mela jste to taky nektera? Co jste proti tomu delaly? Bylo Vase ditko uplne zdrave a porod jste zvladly jako nekuracka?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj mám kamarádku, které sama lekářka řekla aby nepřestala kouřit úplně ale jen aby to omezila třeba 1 až 2 denně. Že pokud přestane úplně tak dítěti ten Nikotin co má v těle bude chybět,, Teď má krásnou a zdravou holčičku...

  • jsem nekuřačka, tak si to moc nedokážu představit, ale co náplasti, žývkačky apod. - zkoušelas? asi bych měla strach z následných astmatů apod.. každopádně tuto je xx matek, které kouřili a kouří - mě osobně přijde, že mají velikostně menší děti - ale to je jen má domněnka..

  • Urtica1.8.2014 22:45

    Velikostně menší a náchylnější k nemocem...určitě bych se být tebou poradila s dr., třeba by byla nějaká alternativa..

  • Ahoj, já tě chápu. Jsem taky kuřák. Snažím se už delší dobu přestat ale nejde mi to. Jsem slaboch a vím to. Ale u prvního syna jsem kouřila i v těhu, cca 4-5denně. V těhu vše ok, porodní váha 3kg a je to zdravý klučina :-) dnes mu jsou 3,5 a jestli byl nemocný 1x ... A to beru zvýšenou teplotu, je to naprosto zdravé dítě.
    Jinak nevím co tvůj gynekolog, ale mě řekla tenkrát že pokud jsem byla kuřačka před těhotenstvím tak nemám přestat uplně. Že stres a nervy dokáží horší věci než si zapálit to cigáro...samozřejmě v rámci mezí :-) držím palce

  • Jsem silná kuřačka od 15 let, začalo to jako vždy z dětské blbosti, ale je to asi o slabé vuli, jsem těhotná 18tt a hlava mi to nedovolí, at mám chut jakoukoliv že je vztekám a mám chut brečet, neodpustila bych si to zapálit si a to že nervy mam napochodu stěhovani hypoteka, prace penize (tehotenství ve 3 mesicni zkusebni době a na krku hypoteka kterou z jednoho platu nezvladneme)je toho ted hodně a přítel je kuřák ! Takže je to v hlavě nikde jinde

  • Mela jsem ten stejny problem, stresy v praci,nemoc v rodine a nakonec umrti, dostalo me to a k nekoureni mi to moc nepomohlo (pred otehotnenim jsem kourila cca 15 cigaret denne). Kupovala jsem si cigarety s obsahem 0,1 karelie a bcas jsem si nejakou dala. Malej se narodil normalne, bez problemu a je zdravej. Diky bohu. Nekdy je mozna horsi ten stres z toho, pokud si byla "pravidelny"kurak. Ale vse ma sve ALE :-(

  • Ja ako nekuracka do toho asi moc nevidim a nedokazem sa vcitit, ale uprimne kolko zien sa stravuje hrozne, kouri, jsou v nevhodnom prostredi, neberou vitamini a este mozna i droguji a maju zdrave deti a nikdy nemali problem s otehotnenim. A potom maju naopak zeny ktore robia vsetko spravne aj chore deticky. Takze podla mna v tom nieje pravidlo. Urcite by bolo lepsie prestat, ale ked tvoje telo je zvyknute tak myslim ze velke nenaplnene chute mozu iba viac pridavat stres coz nieje dobre pre mimi stejne. Skus to obmedzit ako to len ide a potom sa tym stale netrapit. Drzim palce aby chut na cigaretu odisla.

  • Ahoj byla jsme taky kuracka při první jsem kourila do 2mes.a pak jsem prestala protože sjem mela strach radsi si dej cokosku když mas nervy .-) když jsme se snazily od Brezna 2013 o mimi od te doby jsem nekouřila pak jsem o mimi prisla zamkly potrat v 9tt pak jsem ihned otěhotněla a mame skoro 4mes.holcicku a celou tu dobu nekourim občas mam chut a taky nervy mame 2holky 2rok a 4mes.ale nedam si uz kvůli kojeni.Moje teta kourila přes tehu a dr ji prikazal jen kourit min cigaret protože byla silna kuracka a mimi uz bylo zavisle mohlo by ji to způsobit potrat nebo před.narozeni .Verim ze to zvladnes a myslim na miminko

  • Ahoj, tak zkus alespoň omezovat, kdyby jsi teď přestala úplně, tak už se stejně nic moc nezmění. Hlavně ale řekni doktorům, že kouříš, ať jsou na to připraveni. Miminko asi bude trošku menší a po porodu bude více plakat.

  • Este ma napadlo to resit elektrickou cigaretou. Urcite by to bolo setrnejsie a trebars aj by si mohla zmensovat davky. Nejmin z cigarety totiz vadi ten nikotin a nejhorsi je prave ten dehet.

  • Ja mam taky chut. Jsem v 9 tydnu,ale nekourim. Mam strach o zdravi ditete...ale moje teta kourila, a dite ma zdrave. Jen ponekud hyperaktivni.

  • pavlami5.8.2014 16:15

    Jestli bys s tím chtěla definitivně seknout, tak vřele doporučuji léky Champix, které jsou sice na předpis, ale díky nim už čtyři roky nekouřím a myslím se, že bez nich bych to nezvládla. Funguje to na bázi zablokování receptorů na nikotin. Prostě přestaneš mít chuť. Sice netuším, jestli je to vhodné v těhotenství, ale to by ti doktor měl říct. Bylo to celkem drahé, ale rozhodně té investice nelituju a je to super pocit, že už nemusím kouřit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist