nachlazení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32079 10.6.2011 8:28

Ahoj holky, prosím o radu. JSem teprve v 5. týdnu a dnes ráno jsem se probudila s rýmou a bolestí v krku. Takové to klasické nachlazení. Někde jsem četla. že to může být právě projev těhotenství, ale nevím. Hlavně mám strach si něco vzít, abych neublížila miminku. Co myslíte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj Alis001, na bolest v krku zkus studený obklad na krk nebo kloktej řepíkový čaj. Pokud bys chtěla nějaký lékárenský přípravek, tak se zeptej v lékárně, co můžeš v těhotenství. Já jsem nějaké cucavé tablety měla, ale bohužel si nepamatuju, jak se jmenovali. Už je to čtyři roky zpět. Ale myslím, že to byl Septisan, raději se zeptej, určo ti poradí. Přeji brzké uzdravení.

  • ahoj. Spíš jsi někde nachladla. Proti bolesti můžeš panadol, paralen. Brufen, Ibalgin apod. se nemá. Bylinkový čajík miminku také neublíží. Pozor na spreje do nosu, většina se jich v prvním trimestru nesmí. V lékárně ti nejspíš doporučí nějáký přírodní v podobě vincentky, mořské soli, já jsem si koupila s panthenolem a fungoval taky dobře.

  • Taky mě bolí v krku už 14 dní a jsem v 8 týdnu. Cucavý tablety mi nepomohli. Cucala jsem septisan a hexoral. Tak jsem radši šla k doktorovi a ten mi poradil Bioparox. Můžeš stříkat do krku i do nosu. Má antibiotické a zároveň protizánětlivé účinky. Mimi to neškodí, působí to pouze v krku, nebo v nose. A prodává se volně bez předpisu. Zatím to stříkám první den a cítím trošku zlepšení:-). Taky můžeš kloktat roztok soli, nebo vincentku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist