mykoza v tehu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #244136 18.2.2018 16:43

Ahoj holky, já na mykózu trpím od začátku těhu, několikrát jsem měla od doktorky předepsané vaginální tablety, ty mi vždycky pomohly tak na týden, dva a zase se mi to vrátilo. Doktorka řikala, že to bohužel k těhotenství patří, že se to hodně vrací a že pacientkám radí, ať si zkusí do pochvy dát bílý jogurt . zkoušel to někdo.. nevím jestli stačí obyčejný.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Důležité je po přeléčení nasadit probiotika, jinak se to opět vrátí, taky jsem to tak měla. Po druhém přeléčení Macmirorem musím do konce těhu preventivně (2x týdně nebo i denně) zavádět Gynocaps. Teď už mám měsíc klid, ťuk ťuk. Já na ty babské rady moc nejsem, bílý jogurt jsem nikdy nezkoušela.

  • zakewka18.2.2018 19:22

    Bílý jogurt ano. Taky používám už spoustu let když něco není ok.. je to vlastne probiotikum.. používám selský, jihočeský nebo holandii.. nějaký živý a bez skrobu a nesmyslů.. a funguje to..;-) jen se toho nebát..

  • Za mňa jogurt nie. Veď v tom nie sú len laktobacily, ale aj všeličo ostatné, čo do pošvy nepatrí.

    Neviem, či sa v ČR dá zohnať, ale okrem Gynocaps je veľmi dobrý aj Vagilact, ktorý je komplexom probiotík, prebiotík a aj kyseliny mliečnej. A ako baby písali, je dobré aj perorálne brať probiotiká, prebiotiká resp. vlákninu a výrazne obmedziť cukor.

    Inak ak sa ti mykóza vracia, doktorka by ti mala urobiť kultiváciu, môže byť za tým E. coli.

  • Ahojky, ja jsem v 16 tt a mykozu mam od zacatku tehu uz ctvrtou a dost umornou, ale uz to dovedu zachytit v pocatku, ze to hned zalecim a mam klid. Me dr doporucila Globulus Natrio Tetraborico a musim rict ze neskutecna uleva hned po prvni noci zavedeni. Jsou bez predpisu a stoji 10 globuli do 150kc. Ted uz i pouzivam radeji preventivne kazdou noc po sexu a i to mi pomaha, snazim se vynechat veskere sladke, jako cokolada a pod a je to lepsi :) jinak na mykozu jsou i primo kvasinkove diety, ale je to mazec...Par let zpet jsem ji drzela a opravdu musis vynechat kysele, abys neprekyselovala zaludek a zaroven veskere skroby a cukry..je to pomerne striktni.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist