mykoza nehtu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42481 22.5.2011 13:23

Zdravím holky, už déle mě trápí mykóza nehtu- jen palce. Jako malá jsem to nějak neřešila, mamka mě s tím jednou vzala na pedikůru (nevím proč ne k doktorovi), a tam si vůbec nevěděli rady(což mi přijde s odstupem času dost divné). Časem mi došlo o co se asi jedná. Snažím se si ten nehet stříhat co nejvíc,aby tam nebyla ta zasažená část a mažu si to antimykotikama, ale efekt to nemá. Teď jsem viděla reklamu na nějaký nový přípravek na to. Nemáte některá zkušenost? Radu? Děkuju.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Plíseň na nehtu je obtížná záležitost. Většinou na to volně prodejné léky vůbec nezabírají. Musí se to řešit užívacíma tabletama a i tak léčba většinou trvá kolem 2-3 měsíců, záleží jak moc je nehet zasažený. Tablety může předepsat jen kožní. Pokud se ti tam nechce, můžeš zkusit tohle: Canesten nebo Lamisil, ale tak, že vezmeš pilník, který bude určený jen na tohle (aby sis nenakazila jiné nehty) a zpiluješ celý nehet - tu plochu, aby se celá ta plesnivá část narušila. Pak to opilované pořádně namažeš jedním z těhle krémů a eventuálně zalepíš, aby se tam vytvořilo mikroklima. Nečekej, že to zmizí rychle, léčba nehtů je vždy dlouhodobá záležitost.
    Mrkni jestli ti roste nehet zdravej nebo už napadenej plísní. Pokud roste zdravej, tak máš výše uvedeným postupem šanci. Ale pokud roste už nemocný, doporučovala bych ty tablety.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist