muž na MD

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40124 20.9.2011 16:02

holky, rozhodly jste se některé s vašimi partnery, že převezme on vaši mateřskou dovolenou, třeba po půlroce, roce od porodu, protože ztratil práci, a vy jste tedy nastoupily do zaměstnání dřív? doporučujete to jako řešení, nebo byste raději v tomto případě zůstaly na mateřské vy, jako máma, i přesto, že manžel bude nějakou dobu s vámi doma za bídný peníz, než najde místo? děkuji za názory.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Záleží na tom, jaké má manžel uplatnení na trhu (tzn. jak rychle je schopen si najít práci - jaké má vzdělání a jaká by byla po něm poptávka). Pokud je na tom relativně dobře, tak bych to zatím nehrotila a nechala ho, ať si práci hledá. Pokud by se však nedařilo nebo by bylo jasné, že práci jen tak nesežene, tak bych šla pracovat já. Zastávám názor že s děťátkem má být maminka. Ale když by nešlo jinak, tak by se nedalo nic dělat. Ihned, jakmile by si manžel našel práci bych se vrátila na MD. Tak to vidím já..

  • Ahoj,Mám známé a ty to tak praktikovali u obou dětí.Cca od pul roku věků kluků byl doma manžel.peníze prostě měla v práci lepší.A myslím že si to oba pochvalovali.Nyní je klukům již více a chodí do práce oba.Myslím a vidí že ani jeden nemají pocit že by byli o něco ochuzeni ba naopak.

  • Ja si myslim,ze jak mama tak i tata jsou rovnocenni rodice a pokud se umi oba skvele postarat o mimi,nevidim duvod proc tohle reseni nevyuzit.>Podle me uplne normalni!!!

  • Simea20.9.2011 17:39

    Dite je to obou, meli by se oba starat stejnou merou. Takze proc ne, pokud vydelavas dost, parrtner si novou praci sezene jen tezko, tak bych se tomu nebranila. Pokud by to pro tebe ovsem neznamenalo, ze prijdes z prace a jeste se budes starat o partnera a dite ...

  • určitě bych byla doma s mimčem já,děti rychle rostou,,,nemohla bych u toho v podstate nebyt... když není zbytí nedá se nic delat ale jestli nemáte hypoteku nebo tak neco tak to nevidim jako problemsnad si partner práci najde,,,,
    já bych nemohla odejit od miminka a nechat do doma s tátou ... jsem na MD moc rada...

  • Zalezi to dle me na vice aspektech, pokud vydelas tolik ze z toho zabezpecis celou rodinu,popr i hypoteku, nevadi to tobe ani manzelovi, tak proc ne. Taky zalezi co ma nebo mel manzel za praci,..... je to o vice vecech. Ale ja bych se tomu urcite nebranila pokud ta matka neni v praci 16hodin denne,ale nejak normalne a jeste se pak muze venovat diteti, ktere matku bezpochyby potrebuje. Dnes je jina doba nez drive a tvrdit, ze dite ma byt jenom s matkou si myslim uz neni uplne na miste. Je to dneska o tom kdo muze vice vydelat a zabezpecit rodinu bez ohledu na pohlavi,ale jak rikam vseho s mirou, ne za tu cenu ze by jsi jenom makala a spala. ja bych se toho nebala a pokud oba souhlasite a mate to vypocitane ze je to pro vasi situaci nejlepsi a hlavne vyhodne, tak bych do toho sla.

  • Martasek8920.9.2011 16:54

    Já jsem názoru, že má být s mimčem ten, co je bez práce, nebo má méně peněz. Ovšem partnera bych raději nechala doma, až nebudu kojit, takže třeba po půl roce, nebo po roce. Rodiče jsou oba a pokud je otec schopen vychovávat, má na to plné právo. Já občas toho moc s malou nestihnu a práce stojí, ale mám štěstí, že mám manžela, co rád vaří, takže stačí mít nápad a klidně uvaří - i když přijde z práce a má se na to hned vrhnout. Takže to vždy nějak uděláme.

    Rozhodně nesnáším názory typu - vychovávat má matka a otec jen nosí peníze. TO JE NEJVĚTŠÍ BLBOST !!! Takže tedy co se týče bytí doma s dítětem, mají se oba domluvit a třeba se i střídat.

  • tohle si musí probrat každý ve své rodině, znám chlapy, co se o dítě neumějí a ani nechtějí postarat a zůstat s ním 5 minut o samotě a z toho chlapy, kteří se o děti jsou schopní postarat kompletně (kromě kojení). Takže to nejde takhle paušálně říct, co je dobře a co ne. Záleží na konkrétní situaci a konkrétních lidech, jak jim to bude vyhovovat.

  • Ahoj, takto jsme se rozhodli, po půl roce půjde manžel na rodičovskou. U nás jsou důvodem rozdílné platy. Já vydělávám víc. Také budu někdy pracovat doma, tak to snad nějak zvládneme. :o)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist