mohu vynechat posledni prasek pred pauzou?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47610 17.2.2012 19:35

vcera jsem se na to ptala,ale nikdo neodpovedel.. prasky beru rok. Omylem jsem vzala dva nektery den v domneni, ze utery jsem vynechala ale z drhe strany bylo pryc, takze jsem ho vzala jen ve spatnem smeru, drihy den jsem mela nechraneny styk po tech dvou prascich.. to je snad ok, ale v utery si ten posledni nevezmu.. pred 7 denni pauzou.,je to chyba? nechci brat z dalsiho plata, a dalsi zase zacnu v utery za tyden..

v příbalovém letáku píší, že kdybych náhodou zapoměla v 3. týndu braní, mám okamžitě přestat brát,.. tudíž se to oden den zkrátit pak můžene?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě se to také jednou povedlo, zavolala jsem k doktorovi a ten mi řekl, at dál beru každý den a pak udělám pauzu bez ohledu na to, že to bude tím pádem o den dřív;) Účinnost to neovlivnilo;)

  • Já bych si radši vzala ještě jeden z dalšího plata a pak udělala až pauzu :) přece jenom 21 je minimum, aby antikoncepce mohla fungovat... Víc nevadí, méně ano. Ale možná se pletu, nerozumím tomu, HA beru rok ale něco podobného jsem ještě neřešila. ;)

  • Můžeš poslední nevzít!!! Ale pauza musí být pořád jen 7 dní.
    Je základní pravidlo.. Musíš brát minimálně 14 dní (pak klidně můžeš udělat pauzu), a pauza musí být minimálně 4 dny s tím, že se rozjede MS. Když tohle budeš dodržovat, tak budeš pořád chráněná.
    Včera jsem ten dotaz četla, ale moc jsem ho nepochopila.. Ale pokud jsi vzala dva, tak to ničemu nevadí, horší, kdybys jeden vynechala úplně

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist