miminko a angina

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47760 10.4.2012 13:29

Holky, včera jsem tu psala, že mám angínu a plně kojím, dostala jsem penicilin. Já si uvědomila, musí to ode mě malá dostat, když pije mé mléko a je každou chvíli u mě? A jak případně můžu poznat angínu u 5měsíčního miminka?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl10.4.2012 13:34

    Může to chytit, ale i nemusí. POkud možno, tak jí nepusinkuj a dávej si přes obličej šátek. Takhle to teĎ dělá ségra,

  • Za prvé je mateřské mléko plné protilátek, mě se nikdy nestalo, že by kluci ode mě něco chytili, spíše naopak-většinou chytnu něco já od nich a když ho nebudeš moc muckat a budeš si mýt ruce, celkem se nemusíš ničeho bát, pokud by se přeci jen stalo, pak to rozhodně nemůžeš řešit sama, ale musíš k pediatrovi, který sám určí způsob a délku léčby. A jinak po 48 hod na atb už jsi neinfekční, neprožívej to tak a držím tlapky!:-)))))

  • Jinak angínu přímo nepoznáš, jsou i různé druhy-angína bakteriální a angína virového(herpetická angína) původu, každá se léčí jinak, ale pokud bude dítě neklidné nebo naopak apatické, nebude chtít sát, mít teploty apod. zajdi k lékaři...

  • Ahoj, taky jsem byla nemocná, používala jsem bioparox a malej nic nechytil. V mateřském mlíčku dostává protilátky. Ale pokud bys na miminku pozorovala nějaké příznaky, bylo by více spavé, teplota nebo nechtělo jíst, tak bych šla okamžitě k lékaři.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist