máte někdo děti třeba rok/dva od sebe?

Otázku položila: Ema.Manylee 27.6.2014 11:25

Ahoj holky, je tu některá která má děti hodně blízko u sebe. Nebo znáte někoho takového? Třeba rok a půl od sebe? Chtěla bych slyšet zkušenosti, jak jste to zvládaly a tak. ;-)

Holky díky moc za vaše vzkazy.. Celkem mě uklidnilo, že nejsem výjimka. Zvládli to i jiné maminky, tak to snad zvládnu i já. ;-) Manžel mi pomáhá i teď, tak o to to snad bude lehčí. Ale určitě bych nechtěla malou zanedbávat kvůli mladšímu sourozenci. . Snad zvládnu rozdělit čas mezi obě děti. . :-) Jen už nevím jestli zůstanu jenom u látkování. To bude asi pěkný záhul :-/ No odbouráme alespoň nějaké ty plínky do toho roku a půl. . Snad.. :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám děti od sebe 2 roky a 2 měsíce. Momentálně je tomu mladšímu 6 týdnů. Musím říct, že teda začátek, když jsem přijeli z porodnice to byl jeden velkej chaos :-D...ale teď už se to tak nějak urovnává. Náročný to je..ne že ne! Ale s pomocí manžela se to dá zvládnout...navíc Miška není nějak hodně zlobivá, což je taky hodně znát ;-. My jsme chtěli děti od sebe +- 2 roky a jsme rádi, že se nám to povedlo, věřím, že se nám to brzy vrátí v podobě skvěle rozumějících si dvou parťáků ;-).

  • Ahoj ja mam ted cerstve dva kluky od sebe bez jednoho tydne dvacet mesicu, jsem dneska tyden doma z porodnice a musim rici ze zatim je to chaoz, muj muz je zatim do nedele doma takze to nejak placame, ale prisiti tyden budu sama a uz se desim, pomalu najizdime na nejaky zazity system co fungoval pred porodem a dotoho se nejak snazim vmacknout peci o miminko, ale urcite nelituji starší chlapecek je trochu umnauceny a vyzaduje vice porornosti, ale ted dva dny uz vypada ze se sklidnil aspon pres den horsi je to v noci budi se s placem a tatinek kdyz prijde k postylce tak ho odmítá, takže ja vypadam po ranu jako zombik protoze litam od kojeni pres uklidnovani toho starsiho, uff doufam ze to brzo prejde, nicmene musim rici ze endorfiny u me funguji dokonale a ja jsem i pres unavu hrozne happyO:-) O:-) :-):-):-)

  • kamarádka má od sebe děti 20 měsíců a pořád si stěžuje, jak je to náročné. Starší dítko je docela dost odstrkované, protože je tu to mladší. Hodně starší na mladší žárlí a teď tráví většinu času u babiček a tetiček, kde je spokojenější než doma, protože se ta pozornost nesoustředí jen na mladší dítě. Jiná kamarádka má syny od sebe 2,5 roku a ta je maximálně spokojená, starší je ve školce, na mladší dítě má v tu dobu čas a dělá s tím aktivity co s tím starším dělávala. Kluci se mají moc rádi, těší se na sebe, jsou to správní bráškové.

  • Mám děti přesně dva roky od sebe a když se na to koukám s odstupem 12ti let,tak dcera byla celkem "odstrkovaná" (musela vždycky počkat a nebylo na ní tolik času,což je pochopitelné) ,jenže tomu se zabránit prostě nedá,i kdyby se máma rozkrájela.
    Jinak jsem to zvládla úplně v pohodě.No asi to bylo tím,že jsem neměla čas to řešit...Přišlo to tak a tak to bylo ;-) .
    Vidím to i teď ve školce u třetího syna.Starší dítě musí vždycky počkat.
    Plánujeme ještě 4dítko,ale dřív jak po 7letech to rozhodně nebude.

  • Ahoj, já osobně budu mít děti 2,5 roku od sebe, ale kamarádka má děti od sebe ten rok a pul. Říkala že první rok byl zahul, ale ted si to nemuže vynachválit. Kluci se mají rádi, jsou jak dvojčata, hodne si vyhrajou spolu... Já osobně jsem spíš pro menší věkový rozdíl, děti si pak víc rozumnejí, jen prostě přežít ten první rok a pak už to je v pohodě :)

  • Já mám kluky od sebe 2 roky a 2 měsíce. Začátek byl náročný, ale postupem času se to srovnalo. No, ono je to náročné někdy i teď. Teď jsou staršímu 3 roky a 4 měsíce a mladšímu 1 rok a 2 měsíce a jsou to bezva parťáci, už si spolu pěkně vyhrají.
    S manželem jsme chtěli kluky věkově blízko k sobě a určitě bych neměnila :)

  • Tak já budu mít děti od sebe 3roky. Ale mám kamarádku a ta čeká třetí holku a mají je přesně po 1,5roku. Ta první byla hodně šikovná, když se ta druhá narodila byla témeř bez plenek,nevozila se v kočárku a dobře mluvila, ale co říká je divočejší. Ta druhá je hodnější, ale byla víc nemocná a celkově to už bylo horší. Za měsíc se má narodit třetí. Tak pro maminku je to záhul. Sama říká, že je to náročné, ale holky si spolu pohrají, starší dohlíží na mladší. Ale teď už o hodně víc potřebuje tatínka, protože je ráda, že se sama valí. Ale myslím, že by do toho šla znovu a možná za nějaký čas zkusí ještě chlapečka:-)

  • Mám známou, která má děti rok od sebe a zvládla to ;) a to mi zrovna nepřipadá jako nějaký extra mateřský typ ;)

  • já mám kluky od sebe 2 roky přesně a to byla pohoda že starší už byl bez plínek. a teď holky jsou 17 měsíců a starší sundala plínky když bylo té malé 2 měsíce protože měla pod plenkama vyrážku, což teda byla sada lítat pořád na nočník, kojit a léčit si popraskaný prsa. ale zvládly jsme to (nic jinýho ti stejně nikdy nezbyde:-D) a teď už celkem pohoda. nejmenší jsou 3 měsíce a zrovna čekám jestli holky dostanou neštovice protože oba kluci je dotahli ze školky. jo a ty dva měsíce než malá sundala plínky jsem dávala látkový plenky oběma a šlo to, ale zapojila jsem chlapa respektive on se zapojil sám

  • petulinkaa1328.6.2014 22:05

    myslim si,ze to o veku neni,ale rozhodne kdyz je druhe dite driv nez prvnimu jsou cca 3 roky,je to narocnejsi,o tom zadna,taky teda zalezi jak je dite vyspele,co umi atd. o tom to je hlavne,my do druhyho nakonec jdeme tak,aby male v dobe narozeni byli 3-3,5 roku,ssamozrejme si to planovat nemuzeme,ale kdyby to vyslo,bylo by to fajn :-) chtela jsem ja puvodne dele,az by male byli 4-5 let,ale vyjde to lepe drive a bude moc mala byt s nami doma,nechci ji odstrkovat nebo tak,to rozhodne nechci,protoze by mi to vuci ni prislo nefer i kdyz by treba chapala,ze miminko potrebuje vice pece,ale stejne,moje svedomi by to nedovolilo,takze ja osobne bych deti od sebe 1-2 roky nemela,ale kazda to ma samozrejme jinak :-)

  • Nelinka ma 28mesicu a Sofinka 7mesicu zvĺadam to v pohode ,nekdy jsou dny narocne,ale jinak ok .Segra ma 2,5holcicku a ma 4mes.chlapecka a říká,ze je to uplne super :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 577 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist