masáž v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34123 3.5.2012 20:33

Ahoj holky, jsem v 7 tt, o víkendu jedeme do hotelu, kde mám předplacenou i masáž (byl to dáek k Vánocům). Zajímalo by mě, jestli do té masáže jít, případně které části těla si nechta namasírovat - třeba šíje a ramena by to potřebovaly.
Díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, šíje a ramena jsou určitě v poho. a když masérce(masérovi) řekneš, že jsi těhotná on sám by měl určit, co bude pro tebe vhodné :-) užij si to, hnedka bych si dala říct taky :D

  • Ahojky, já si celé těhotenství dopřávám masáž šíje a ramena a taky nohou - plosek (což je úžasné) :-) nedoporušují se žádné masáže typu lávové kameny, medové atd. Jen klasika. Užij si pobyt

  • tak já zase od kamarádky masérky mám to, že masáže se nesmí vůbec, takže nevím. kromě masáže přímo pro těhotné.

  • ja jsem chodila na masaze cele tehu. A cele telo-krome bricha a citila jsem se diky nim v pohode. Ja bych si to byt tebou uzila. Kdyz mi masiroval zada, tak jsem lezela na jednom boku,pak na druhem a na konec jsem si sedla aby udelal krcni pater.

  • říká se, že se to dělat nemá, ale i já v těhu na masáži byla a bylo to v pohodě. Jen ve vyšším stupni těhotenství je potřeba mít nějaké speciální lehátko s výřezem pro bříško, aby se nestláčelo. Ona většina masérů řekne, že se to dělat nesmí, mají strach, aby se něco nestalo a nebylo by to na ně. To máš jako s tím umrtvováním těhotné nebo kojící u zubaře, ti se bojí, tak řeknou, že se to neumrtvuje a přitom to ani oni nikde zakázané nemají. Zjišťovala mit o moje zubařka. Já měla v těhu úraz a šili mi ruku a že mi to nemůžou umrtvit, tak to bylo pár stehů zaživa. Říkala jsem to potom doktorovi na gyndě a ten se divil, proč mě tak trápili, že to klidně umrtvit mohli, že by to bylo jen lokální umrtvení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist