manžel mi dává najevo,že on živí rodinu,a on má práva rozhodovat.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55468 3.8.2012 8:47

ahoj..holky jsem s 2 dětmi na mateřské která momentálně činí 3500kč měsíčne..no a vadí mě že mě manžel pořád dává najevo že on je ten kdo vydělává atd..co si o tom myslíte?kasu drží ted on a vše co se týče financí je dle něj.nemám slovo do něčeho mluvit..poradíte?přijdu si jak nějaká násoska která se válí doma a její manžel dře..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak za 1. vůbec nemusíš mít takové pocity! Já vdaná nejsem, nemám děti, ale teď mám dva malé synovce na prázdninách a musím říct, že je to náročnější než kterákoliv práce. Večer s nimi hajám, než usnou, pak jdu do své postele, ráno mě přijdou vzbudit a já bych ještě spala.. Obdivuji sestru, že to tak zvládá! A to já třeba nevařím, to vaří babička (má mamka) a tak..
    Za 2. bych jednou děti hodila na krk manželovi. Ať taky vidí, ať si to taky zkusí. Prostě bych se ráno sbalila, řekla, že si potřebuji něco zařídit, někam jít, mít chvíli pro sebe. Vrátila bych se večer. Aby uvařil, aby se o děti postaral, aby je i večer vykoupal a uložil. Uvidíš, jak bude vypadat, až se večer vrátíš. ;)
    A za 3. bych mu to i v klidu potom řekla. Že je samozřejmě nepříjemné, že nevyděláváš, že víš, že mateřská stojí za prd, ale že si myslíš, že to dostatečně vynahrazuješ péčí o děti, starostí o domácnost. Však sám po tom dni uvidí, že to sranda není.
    Držím palce. ;)

  • Zkus si s ním o tom promluvit. Starání se o děti není sranda a měl by to poznat, aby si Tě za to mohl vážit. Vyraz si někam a nech vše na manželovi (jen nesmí pomoct nějaký záškodník :-) a klapne to - uvidíš). Já to neměla nikdy tak hrozné jako Ty, protože si občas můžu dovolit manžela popíchnout tím, aby jsme si to vyměnili - máme totiž oba stejně placené práce.

  • mě fascinují chlapi, jak si myslí, že my si doma válíme šunky, kdežto oni tvrdě dřou v práci.....ale jak dřou dlouho?? 8hodin při normální směně??? A my?? 24hodin?? At si to teda vyzkouší a jeste se bude rád vracet do práce....a uplně nejlepší by bylo, kdyby se vrátil domů z práce a jeste se postaral o děti a Ty jsi šla někam do města na kávu, bo nákupy...a přesně jak píšou holky, tak to tak udělej...jednoho dne se někam seber, aby musel děti obstarat sám....hodně rychle změní názor:-))

  • když oni si chlapi vůbec nedokážou představit, jaká je starost o děti náročná a navíc ještě k tomu máš práci doma a ta se taky sama neudělá. Já s otcem synka nežiji, mívá ho jen pár hodin na návštěvu a je z něho nadšený, protože dostane dítě se skvělou náladou a vlastně si s ním jen pár hodin pohraje. Nemusí ho krmit, což je u nás zásadní problém, protože syn mizerně jí a doteď nechápu, z čeho vlastně přibírá, protože z jídla to nebude, přála bych ex, aby se musel postarat o dítě s horečkou, s bolesní zoubků, se špatnou náladou, s jeho záchvaty vzteku. Jednou ho měl otec přebalit a díky synovu vztekání a brečení to psychicky nezvládnul, tak byl malý v plné plíně dokud nepřišel za mnou domů.
    Vždycky si říkám, když malý celý den zlobí, že bych tak ráda zavolala jeho otci, ať si pro něj přijde a taky si ho užije, ale potom si říkám, že by to akorát tak hodil na svoji matku a šel by se uklidnit na pivo. Neví, jaké to je bát se o dítě, když je nemocné a je nějaký problém.
    Když oni si ti chlapi myslí, že když chodí do práce a vydělávají, tak potom můžou všechno a považují péči o děti jako, že si s nimi maminka celý den jen hraje. Vždycky ze srandy říkám, že bych si taky ráda šla odpočinout do práce, že starost o dítě je daleko větší záhul, než jsem mívala v práci.
    Ve tvém případě bych na tatínka hodila taky nějaké úkoly, nemůžeš být dokonalá matka a tak když přijde z práce, poslala bych mu děti, ať se o ně postará. Děti na to předem dostatečně motivuj, jako že s tatínkem půjdou na hřiště a budou si tam spolu hrát. Děti se o to pak budou hlásit samy a tatínek je bude těžko odmítat.

  • Martasek893.8.2012 11:24

    Já mám jedno dítě, rodičák 7600Kč a kasu máme dohromady. Držím ji převážně já a peníze jsou společné, takže u nás rozhodně nikdo nepřevažuje, co se týče výdělku apodobně. Zkrátka ideál :)

  • Tak mu navrhni výměnu. Ty půjdeš do práce, a on zůstane s dětma doma a bude dělat vše co ty doted. Myslím že ho brzo přejde humor ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist