má dcera asi chodí za školu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #70910 22.10.2012 15:52

Mám malé podezření,že má 14-ti letá dcera chodí za školu.Podezření mám kvuli tomu,že jsem jednou do školy volala aby ji pustili dřív,kvůli zubaři a oni mi řekli,že není ve škole a to bylo asi jedenact,to by mela od osmi zameškané asi tři,nebo čtyři hodiny,tak kdy by se me zavolala do školy kvuli jejimu zaskolactvi ?(jestli opravdu chodi za školu)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli jsem dobře pochipila tvou otázku, tak oni ti ze školy vůbec volat nemusí, protože si to mladá může klidně omlouvat sama, přesněji řečeno může "falšovat" tvůj podpis. Tak se jí koukni do žákajdy a uvidíš, jestli tam má nějaké omluvenky o kterých nevíš nebo ne. Jinak učitelé chtějí omluvenky samozřejmě co nejdříve, ale jsou schopní čekat, protože děti se umí vymlouvat, ale do dvou týdnů si myslím, že by tě třídní kontaktoval.

  • začala bych to okamžitě řešit. Syn od známých za to měl ředitelskou důtku někdy ve 4. třídě a to měl asi 10 neomluvených hodin, protože nikdo nevěděl, že není v škole, když do ní ráno normálně odešel. Nakonec zjistili, že jakože šel do školy, počkal až z baráčku všichni ostatní odejdou do školy a do práce a vrátil se do prázdného baráku. Měli nemocného psa, který byl po operaci a malý chtěl být s ním. Bohužel to ze školy museli hlásit i sociálce, tak rodiče předvolali ještě i tam.

  • Já když chodila za školu, tak jsem vždy ráno šla k nějakému doktorovi (jednou třeba ke kožnímu jako kvůli akné, jindy třeba na ORL, že mě bolí v krku atd.), takže jsem na tu absenci vždy měla omluvenku přímo od doktora a mohla jsem po zbytek dne místo vyučování jít třeba s kamarádkou brouzdat po městě a po obchodech. Nemusela jsem tedy falšovat mámy podpis a neměla jsem ani neomluvené hodiny, takže kvůli absenci rodičům ze školy nikdo nevolal a problém nebyl. Nebylo třeba, absence nebyly podezřele časté a byly lékařem oficiálně omluvené.
    Takže jsem si sem tam udělala od školy volníčko, ale ve škole mi to problém neudělalo a doma taky ne (protože se to rodiče ani nedozvěděli).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist