látkové pleny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25152 30.4.2012 9:18

Ahoj holky,

chtěla bych se zeptat těch, které používají/ly látkové pleny, aby mi napsaly zkušenost. Pozitivní i negativní.

Moc díky :-)

Děkuji všem :) Kamarádky mě od toho zrazují, ale já bych do nich docela ráda šla. Miminka prý nejsou tolik opruzená a navíc se rychleji naučí na nočník.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko30.4.2012 9:34

    Myslím, že hlavně dost záleží na tom, jaké chceš používat. Jednovelikostní či vícevelikostní, jaký materiál, způsob použití, nebo myslíš klasické čtverce. Stejně tak jak jsi na tom s praním a možnostmi sušení, kolik do toho chceš investovat. Je toho dnes fůra. :)
    Jestli jsi na to zatím nenarazila, pro představu můžeš začít třeba tady:
    http://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Latkove-pleny-co-a-jak-14772

  • Martasek8930.4.2012 9:34

    Naprostá spokojenost :)

  • za mě naprostá spokojenost, malá má prdelku jak z alabastru a není nikde otlačená, jako byla v porodnici z jednorázovek ;-) dodám, že máme 8 dní a látkujeme od příchodu z porodnice ;-) peru obden, ale jen proto, že se mi víc nevejde do kyblíku.. Jinak používám zavazovačky HHS a do toho vícevrstvé pleny, anebo klasické čtverce na novosklad s vícevrstvou nebo čvercovou plenou.. Malá hodně čůrá a dlouho spinká, takže hned jak přijde mateřská, doobjednám bambusové vkládací plenky.. svrchňáčky mám PULky, na zavazovačky i novosklad se mi osvědčily kalhotky Blueberry (mám dvoje) a Thirsties duowrap a pak mám dvoje GroVia, ty jsou fajn na novosklad nebo na jednu vícevrstvou narovno... Je toho strašně moc, musíš sama vyzkoušet, co ti bude vyhovovat a s čím se ti bude dobře pracovat :) Nad klasické čtverce ale fakt není, jsou za půl dne suché a když je dobře pověsíš, tak ani nemusíš žehlit ;-)

  • duramura30.4.2012 9:50

    zacala sem prvnich tyden s jednorazovkama, nez sem se "szila" s mimcem, pak presla na latkovky - prvni asi vazaci a ctvercovky, mala byla drobna a v kalhotkovych/pastelkach mela desne velkou prdku :-) (ted ve 3m uz to de) a ve 2 mes sme zacaly s "bezplenkovkou" (jako pojistku ji doma davam zase ctvercovku, na noc pastelku)
    ........a moc mi to vyhovuje, prdolka taky vypada spokojene :-)

  • Spokojená na 100% :-)

    začala jsem klasickými čtvercovkami + PUL plenka nebo vlňáčky, pak jsem pořídila AIO a te´d se zas vracím k vlně, takže používám vkládačky z AIO a svrchní vlněné Bundle of Joy nebo vlněnou MokoMidi.

    Peru jednou za dva až tři dny a neměnila bych..

  • Já mám klasické čtverce a kvalitní svrchňáčky s PUL zátěrem - nic víc nepotřebuješ. A pokud to děláš kvůli šetření penízků, tak jsem zde nešla docela zajímavý nápad. Klasickou plenu chytíš o číslo větší jednorázovkou (osobně nemám vyzkoušené, ale pro novorozeňátka, které dost kakají, to může být metoda jak ušetřit a nemuset mít svrchňáčky).

  • Já byla rozhodnutá pro látkové, ale klasické čtvercové. no ze začátku toho bylo na mě všeho moc, tak jsem dávala papírové, pak jsem párkrát dala látkové, ale malý mi čůrá často a jakmile se vyčůrá do látkové, tak se začne zlobit, kdežto v papírové to necítí, takže zatím dávám papírové (má 3 měsíce), ale později (tak od půl roku? uvidím) chci dávat látkové aby se rychle naučil na nočník

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist