kvasinky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38711 13.3.2011 18:49

Ahoj holky:)
Dost mě trápí kvasinky. Je mi teprve 16 a od května jsem je měla 4x a ted se bojím, jestli je nemám už po páté, jenže mám zrovna ms. Mám takové mírné svědění, nic strašného ani před ms žádný zvláštní výtok. Ale bojím se. Máte s tímhle opakováním někdo zkušenosti? Vím, že je to asi moje chyba, že se mi to vrací, protože poprvé mi na to doktor napsal 6 globulí a já si vzala jen 5 a tu jednu jsem si vzala, když se mi to vrátilo.. po te jedne se mi to totiž hned "ztratilo" .. a ted se to pořád opakuje a já nevím jestli se toho vůbec někdy ještě zbavím?? Prosím připište své vlastní zkušenosti. Děkuji :) Jo a ještě se chci zeptat jestli mám teba omezit používání tamponu ted, když mám to podezření?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já s kvasinkami mám také zkušenosti. Sice se mi to neopakuje dokola jako tobě,ale myslím si,že to bude tím,že to máš nedoléčené!
    V první řadě by sis měla zajít do lékarny koupit vaginální tablety Candibene, které se zavádí dovnitř pochvy. A svědění okolo promazávat Canestenem. Tohle mi doporučil můj gynekolog a od té doby mám po problému. Kdyby se to stále nezlepšilo,zajdi na gyndu:)

  • Ahoj. Já na to trpím už osm let, stále se mi to vrací, postupně jsem to řešila různými způsoby a nic nepomohlo. Pokud se ti to takhle už 4x vrátilo, vypadá to, že na to taky budeš víc trpět. Každopádně si ale nemyslím, že by sis to tak extrémně způsobila sama jednou vynechanou globulí.
    Pár obecných rad: mýt se speciálními intimními gely. Buď s tea tree olejem (od Dr. Mullera z lékárny) nebo alespoň Lactacydem z drogérie. Nikdy nepoužívej na intimní místa normální mýdla. A taky to s mytím moc nepřeháněj, jednou denně bohatě stačí, klidně jednou za dva dny. Nenos jiné než bavlněné prádlo, ani jiné oblečení bys neměla mít moc umělé, většinou kvasinky nejsou jen záležitost pochvy. Příliš se nepoť a když už se potíš, tak pak umýt a "vyvětrat" :). Pokud něco drobného cítíš, dá se to zahnat nakapáním obyčejného tea tree oleje na tampon a zavést tak na čtyři hodinky do pochvy. Je to přírodní desinfekce. Stejně tak doporučuju Rosalgin na výplachy, ale to jen vždycky pár dní - když se to používá moc často, kvasinky se pak rychleji množí, protože nějaké tam být musí a ty je tím vymycuješ úplně. Dále nějaký krém - každému vyhovuje něco jiného. Canesten nebo něco jiného, poptej se v lékárně. To je taky spíše na prvotní příznaky, než když už se ti to opravdu rozjede (to mi už pomáhá jen gynekolog).
    No a pak nejíst sladké. Opravdu jsem se cítila dobře a vyléčená jen tehdy, když jsem vůbec nejedla sladké. Opravdu ani malý dortík, ani bonbon. Ale uznávám, že je to těžké. Holt kvasinky se na cukru živí a když ho nemají, nemůžou se množit. Neřeší to ale příčinu. Ta může být v imunitě, ve štítné žláze, ve špatném oblečení a sportování, v cukrovce... pokud na to budeš trpět hodně, bude to chtít projít širokou škálou vyšetření. Prozatím ale doporučuju dodržovat pár základních věcí - mytí, prádlo, krém, plus na prevenci ber laktobacily. A zinek. Zinek je super, obalí ti sliznici, ale je třeba ho brát docela dlouho, tak třeba rok nebo dva každý den. Někdo taky doporučuje vitamin C na zavádění do pochvy. A doktorka doporučila přidat ocet při praní do máchání. A tak dále. Chce to ozkoušet.
    Pokud už máš sex, tak používej lubrikant. Je lepší jakákoliv chemie než porušená sliznice při pohlavním styku.

    Ohledně toho tamponu - klidně si ho vezmi. Je to lepší než vložky - krvácíš a v té krvi pak chodíš třeba i několik hodin. Vložka je navíc umělá, zapaříš se a ještě se to zhorší. Zlatý tampon. Každopádně úplně nejlepší by byl kalíšek.
    Držím palce, ať se toho zbavíš a netrápí tě to jako mně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist