kurz nevýchova

Otázku položila: Bývalá uživatelka #58884 11.1.2017 22:39

Dobrý večer, chci se zeptat, zda tu někdo nemá zkušenosti s tímto kurzem online? Začíná to být u nás trochu boj o přežití a aby jsem se přiznala už si s kluky nevím moc rady. Hysteráky na denním pořadku a já FAKT NEVÍM JAK NA NĚ!!!!! Sama jsem věčně na nervy a to nechci. takže prosím na rovinu je to k něčemu nebo ne??? Na jejich stránkách jsou sice důvěryhodné příběhy, ale je to jeden ze 100 nebo každý 2?????? Ta cena není zrona malá, ale ráda ji dám, když to bude k něčemu. Prosím o vaše zkušenosti. Děkuji

Děkuji za odpovědi. Zkusím nejdřív ty videa zdarma a uvidím.:-) Mám právě obavy z toho jak se tu píše, že JÁ nedovedu ty techniky použít, tak s tím ještě počkám ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • duramura12.1.2017 9:01

    Ja obcas sleduji online seminare, co sou zdarma, staci se jen prihlasit a pride od Katky upozorneni, ze za chvilku zacne.
    Ale nedokazu to aplikovat s vysledkem, o kterym mluvi. I u ni, a v konkretnich pribezich ostatnich maminek, mi pride, ze se s ditetem domlouva - ja reknu co potrebuji, dite rekne co potrebuje a vzdy to vychazi, ze 'vyhraje' rodic :-D u nas ne. Nevim jak se domlouvat na kompromisu, deti sou (obecne) sobeckove a smluvene veci nee vzdy dodrzuji, nebo - maji bordel v pokojiku, zeptam se co s tim udelame, tak ze si chtej uklidit a hned se do toho samy pusti - jemze! hned u druhe hracky zapomenou, co vlastne delaly a prd z toho (a uz nemaj zajem dal cokoli resit, kdyz to pripomenu, tak uz sem v roli policajta). Hodne se snazim at si veci resi mezi sebou, ale ani tam ustupky vetsinou nefunguji. Kazdy trva na svem. Nevim, jak je mozne, ze Katce to vzdy funguje :-D
    Uplne neverim, ze tento pristup funguje u kazdeho ditete. Zkousime casovou zodpovednost (koupila sem jim hodiny :-D i kdyz sou v mladsim predskolnim veku zatim), navstevu lekare objasnit, predehrat...nic.
    Vysvetlovat jo, komunikovat jo, ale brat je jako rovnocenne partnery...takto male deti nedokazi odhadnout cas, situaci, nutnost urcitych veci..nase teda ne :-(

  • ja si kurz koupila a nemuzu si ho vynachvalit.pomohl mi lepe pochopit svet ditete, porozumet mu a naucit se lepes ditetem komunikovat. na spouste veci se opravdu s dcerou domluvime uz od roka a tri ctvrte, kdy jsem s kurzem zacala.
    jeden priklad z nasi praxe: dcera vyleva caj na stul a maci v nem kacenku. klasicka reakce by asi byla: jezismarja, co to delas? piti se nelije na stul! s jidlem si nehraj! budu mit akorat praci navic a nemuzeme si pak hrat, atp.
    s nevychovou: je marli, co delas? ty delas rybnicek pro kacenku, aby mela kde plavat? to je hezky, ale nelibi se mi, kdyz vylevas caj na stul. navic kacenka bude od caje taky spinava.... muzeme to vymyslet nejak jinak? no a skoncilo to tak, ze dostala plech a hrnek vody a cachtala kacenku tam. pak uz sanma chodila, ze chce plech a vodu. takze hranice se nastavuji, ne ze ne, ale tak nejak prirozene

  • Kamarádova sestra podle toho jede... Dost me překvapilo, ze ten kamarad sam od sebe začal jednou vyprávět, jak je neter diky tomu nevychovana, co vsechno si dovoluje k prarodicum, co všechno si necha segra (mamka ditete) libit... Jak je to jen o tom, ze se s malou snazi na vsem domluvit,vysvetlit a vlastne ji ve vsem vyjit vstric.
    Mela jsem ty stranky uz taky v hledacku,ale kdyz se takhle rozpovídal kamarád (bezdetny, svobodný třicetiletý normalni kluk), tak jsem se na to vykaslala. Snazim se malemu domlouvat, vysvetlovat a proste tedy vic komunikovat, ale zaroven jsou urcity hranice "výchova, nevychova". Ale treba to ma někdo vyzkoušeno a nemůže si to vynachválit? :-) mě to přijde už trochu do kategorie (z myho pohledu) "alternativnich" matek. A tim se nechci nikoho dotknout :-)

  • Bublinka2012.1.2017 7:11

    Já než takové kurzy doporučují komunikaci,je spousta pěkných knížek jak "prevychovat" děti ap. Je i spousta článků na netu.dcera začala byt dost svehlava-bude ji 5 ,neposlouchala me,dělala AI i pres.moje zákazy co chtěla,prostě totálně me neposlouchala a ignorovala,za fungovalo ,když přišla ze školky,tak okamžitá komunikace zaměstnat ji něčím,co ji baví i když u toho nevydrží,u holek je to snazší v tom,ze chtějí dělat to,co maminka,kluci zase to,co dělá tatinek-no těžko asi pujdes např.opravovat auta,ale da se najít i alternativa na doma.zkusila bych to nejprve takhle,dítě tím chováním dává najevo spise to,že se nudí,a neciti o sebe zájem...:) kolikrát se taky musím premahat,protože jsem ted v tehotenatci hodně unavená a dcera je zas pravý opak ale zvládli jsme to,občas ma sice vylev ,ale stačí zase klidná komunikace,čím víc se rozcilujes,tím víc jsou děti nezvladatelný.pokud nejsou školskou povinné,zkus mateřské centrum,kde budou mít děti vrstevníky a uvidí zase den z jiné perspekrivivy.nebo si zkus zahrát na "blaznivou" matku,co zůstat cely den v pyžamu,neresit ze k obědu budou špagety a ze děti maji špinavé ruce,ze hračky donesli do obývají a v půlce obyvaku budete stavět věž z kostek,ze cely den poběží dětská hudba nebo pohádky....ale to je jen můj názor,než vyhazovat peníze za kurz,většinou je totiž chyba v chování nás rodičích než dětech :)

  • dancewomen12.1.2017 12:31

    Tak u Nás by to asi nešlo,ja jsem policajt:-D

  • Zkušenost mám pouze s videi zadarmo, ale taky se mi to líbí a přemýšlím, jestli do toho nejít. Kdyby to stálo trochu míň, tak neváhám vůbec. S prvním synem jsme to vcelku zvládali sami, ale po narození druhého (teď měl rok) to nějak nedávám... :/ málo a špatně spí, je hodně ubrečenej, kvůli všemu naštvanej, má blbou náladu hned po probuzení, tak je to s ním těžký. Taky se snažím to brát rozumně a v klidu, ale když už je toho moc, tak na kluky taky řvu a vím, že to není dobře.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist