konizace děložního čípku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31766 13.6.2011 6:14

Ahoj mám podstoupit konizaci děložního čípku,ale strašně se toho bojím.Je to s toho špatně když si na to vzpomenu.Ale musím.Také se bojím že nebudu moci otěhotněnt.Slyšela jsem že prý je problém s udržením plodu po konizaci,opravdu je to tak?prosím poraďte mi děkuji..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, jsem cca rok po konizaci. Taky jsem se bála, ale bylo to lepší než jsem očekávala, nepříjemné bylo umrtvení, ale spíš to jen tlačilo, asi jako injekce u zubaře, ale trochu dýl, pak už jsem skoro nic necítila. Co se týče udržení plodu, jde o délku děložního čípku. Všichni mě ujistili, že se odstraňuje jen malá část a nemělo by mě to nijak ohrozit. (čípek je v těhu cca 3-4 cm, takže ti bude cca 0.5cm chybět, což nic neznamená), problém je prý po cca 3. konizaci, kdy je už moc krátký. Po konizaci jsem si nechala naočkovat silgard, prý je po konizaci vysoká pravděpodobnost, že je odstarněna patologická tkáň, tudíž pokud vydržíš s chráněným stykem, je to skoro jako bys byla ještě panna:-) a očkování je v tuto chvíli výhodné.
    Teď se snažíme o druhé dítě, tak uvidíme:-). Pa a hodně štěstí a neboj, porod je horší. (alespoň ten muj byl)

  • Ahoj, ja jsem byla na konizaci minuly rok v cervnu a vsechno bylo v pohode. Rano zakrok a odpoledne uz me manzel vyzvedaval z kliniky. Bolesti jsem po zakroku nemela zadne, jen asi 2 tydny slabe krvaceni, ale to je normalni. Nesmela jsem pak pul roku otehotnet, takze jsme se zacali snazit az letos v lednu / unoru a zadarilo se cca po 2 mesicich. Nemej strach, uvidis, ze vsechno bude ok:)

  • ja byla na konizaci taky a otehotnela jsem na prvni pokus a to ve 40 letech takze zadny strach

  • eva11113.6.2011 13:00

    Ja jsem po konizaci 2roky,žádné mimořádné potíže jsem po zákroku neměla,no a normálně jsem potom otěhotněla a měla bez potíží celé těhotenství.Tak neboj jenom je to poněkud nepříjemné,ahoj a dej vědět jak jsi dopadla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist