komunikace v posteli

Otázku položila: ernesto 13.9.2021 16:16

Nikdy jsem tedy neměla zapotřebí tyto problémy řešit, ale teď by mě zajímal váš názor. Mám přítele a jsme spolu sice teprve dva měsíce, ale přijde mi, že máme problém v komunikaci v posteli.. v běžné řeči se rozumíme snad ve všem, ale když dojde na "to", vůbec nekomunikujeme.. Je mi jasný, že mi při tom nebude vyprávět o počasí, ale neřekne vůbec jak by to chtěl a většinu nechává na mně... naopak, když se snaží o něco on (třeba udělat mě rukou) moc mu to nejde a i když ho správně navedu, nedotáhne to do konce a pak už je to chvílema až nepříjemný... Zkoušela jsem prohodit "pomaleji" nebo tak... ale když nic neodpoví, tak bych si přišla blbě pokračovat dál... Jak mám tedy začít komunikovat? je můj první sex. partner a ví to... možná proto jde na všechno moc opatrně a já řešim zbytečně blbosti... ale už nad tím přemýšlím delší dobu... Samozřejmě párkrát mě udělal a bylo to fajn, já bych mu taky ráda pomohla k vyvrcholení, ale bez komunikace se podle mě nikam nepohneme... Takže ještě jednou otázka
Komunikujete nějak o sexu? co se vám líbí a co ne? myslím verbálně.... popř jak? nadhodíte to u vína? nebo mu to mám napsat a poslat po holubovi...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejlepší je říct to narovinu,promluvit si o tom a nejlépe osobně, žádné SMS apod. Nikdo z nás nemá vesteckou koulo aby poznal co se druhému líbí nebo ne :) jsem s manželem 5 let a i přesto že už tak nějak víme co ten druhý má rád tak občas taky řekni pri tom ať to dělá třeba tak nebo onak, důležité je aby byly spokojený oba a bez komunikace to podle mě prostě nejde :) jo a většinou musí začít o tom mluvit ženská :)

  • Nám komunikace trvala také dlouho, ovšem chyba byla zase na mé straně. Netušila jsem totiž, co se mi vlastně líbí, a tak jsem se o tom nemohla bavit. A i když jsem spolu rok, věřím, že stále budeme objevovat nové věci. My na to přicházeli různě, když se mě přítel zeptal, zda se mi tohle líbí, nebo stačilo najít něco na internetu, poslali jsme si to a zkusili. A protože máme i vztah na dálku, tak jsme si o tom psali, nevidím na tom nic špatného :)

  • diskutt17.9.2021 10:03

    Jako muž narovinu říkám, je to sice citlivé téma, ale lze o tom mluvit jako o čemkoliv jiném. Možná se u toho budete oba dva stydět, ale nic na tom není, klidně začněte něco jako "...jak když jsme byli posledně/včera spolu a ty jsi dělal A, bylo to příjemné, a ještě lepší by bylo B, nebo když děláš C..."
    A hlavně i během toho, to že jste mu řekla "pomaleji" je správně, ale je možné, že se tak soustředil na to, co dělá, že to třeba vůbec nevnímal. Když neodpoví, klidně mu to zopakujte pomaleji nebo hlasitěji. Nenechte ho dělat něco, co se Vám nelíbí, jinak to příště udělá znovu, protože si bude myslet, že s Vám to líbilo.
    Myslím si, že to nechává na Vás, protože v tom nemá tolik zkušeností a ještě Vás nemá tak osahanou - co se Vám líbí a co ne. Uvažování je něco ve smyslu.... "hmm posledně jsem dělal tohle a fungovalo to, budu to dělat znovu", "hmm no ale pak řekla ať zpomalím, myslela na začátku nebo potom, nebo že to nemám dělat vůbec?" "raději to nechám na ní, to je jistější, ať si ona řekne, jak to chce".
    Chlapi jsou občas pohodlní a nechce se jim vynakládat nějakou aktivitu jen proto, aby to pak udělali špatně a třeba nakonec nic nebylo. Je to všechno otázka času, než si zvykne, co máte ráda a co ne - v první řadě to ale musíte vědět vy sama co se Vám líbí. Pro něho je to bez toho zkoušení pokus omyl, ale než najde tu správnou cestu, tak by Vás to mohlo třeba začít nudit nebo si řeknete, že je trouba.
    Prostě za mě si někdy večer, hlavně ne těsně před milováním řekněte, co a jak... co se Vám líbí, zdůrazněte CO DĚLAL SPRÁVNĚ, NEŘÍKEJTE, ŽE A/B DĚLAL ŠPATNĚ. To mu bude vrtat hlavou a ještě to může vést k nějaké nervozitě a třeba se mu v nějaké chvíli ani nepostaví. Nečekejte ale, že to hned začne být jako s nejlepším milencem na světě, i tak to chvíli potrvá a je důležité abyste na tom spolupracovali oba, aby to bylo fajn. Je to prostě jako když se učíte řídít auto, teoreticky víte, co máte dělat, ale naučit správný systém řízení s fofrklackem je něco zcela jiného :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist