kolika, prdíky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19069 20.3.2011 8:32

Holky, nemáte nějaký fígl, co zabírá na koliku? Mám dvouměsíčního chlapečka a několikrát denně se mi svíjí a nevím, jak mu pomoct. Kapky, gel na bříško ani fenyklový čaj nezabírá, nahřátá plínka nebo polštářek na bříšku taky ne, občas mu to povolí v teplé koupeli, ale zase asi není nejlepší ho cpát do vody několikrát denně. Převracím ho na bříško, ale tam moc dlouho nevydrží, zvedám mu nožičky a nechávám nahatého, ale to mu taky ne vždy pomůže.
Z mého jídla to nebude, to si hlídám, ale malý strašně hltá, když ho kojím a taky má často škytavku.

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,

    a jíš mléčné výrobky ? Hodně dětí má problémy právě z nich..
    Zkoušela jsi masáže?
    A chování v klubíčku- že má nožičky těsně u bříška a hlavu k hrudníku?- některé se vzpouzejí, ale jiným to pomáhá.
    Nedělá u kojení zvuky?- některé hltavé děti si přicucávají i vzduch.
    Co spouštěcí reflex? -nemáš ho moc silný? V jakých polohách kojíš?
    Piješ i ty fenyklový nebo kmínový čaj?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, nám probiotické kapky vůbec nepomohly, trošku pomohly kapky Sab, ale až teďka, první lahvička kapek nezabrala, ale co jedině pomáhá u nás, tak to, že dám malou do vajíčka a na podvozek od kočárku, vozím ji po bytě, nahlas zpívám a dám polštářek na bříško - to je jediné co pomáhá, za chvilku je klidná a spí, ale zabírá to jen ode mně, když to dělá přítel, tak řve furt, asi ji vadí jeho zpěv :-)

  • Ahoj, my měli také prdíky (docela hodně - mimisem pořád plakal a svíjel se). Moc nám pomohla kombinace každodenního koupání v teplé vodě - nahřívání zádíček a bříška, masáže a cvičení s nožičkama a probiotické kapky (jsou sice dražší, ale za ten klid a spokojené mimi to stojí). Teď mám spokojené miminko, co v noci spinká i 9 hodin v kuse (má dva měsíce)..

  • sigiska20.3.2011 10:54

    Zkus šátek a nosit maličkého v klubíčku. Malá to zbožňovala a bolesti bříška okamžitě vymyzely. Taky pomáhá hodně gymnastický míč. Malého opět do klubíčka a pohupovat se sním na balóně.
    http://www.babysatky.cz/index.php

  • cudla20.3.2011 11:22

    my měli s prdíkama taky trápení,nepomáhalo skoro nic,jedině snad poloha na tygříka a konejšení a pohupování v náručí a teplá koupel.Kapky moc nezabíraly.Když bylo nejhůř,použila jsem rektální rourku,ulevilo se mu hned.Rázem 3.měsíce koliky přestaly.Tak vydrž,snad se to už brzy zlepší :-)

  • kamoška ma teď mimčo a říkala že na prdíky je super rektální rourka, nikdy jsem o tom neslyšela ale na netu našla.
    A prý se po tom hnedka uleví.

    http://matyskuvsvet.blogspot.com/2008/01/dal-poznan-zlo-rektln-rourka.html

  • Je to hold tříměsíční kolika.Tím si projde asi každý prcek .Ač více či méně.Já souhladím s Pajja. Jediné co nám zabíralo byli kapky BABY CALM. Jsou to přírodní kapičky a dávla jsem před každým kojením.a že jsem si dávala pozpr co jsem jedla,přesto kolika byla a veliká.Hodně vzduchu prý při kojení polikají.Jinak nezbývá než ulevovat klasickým zpusobem.Hodně štěstí ať to brzo přejde.

  • Probírala jsem to zrovna nedávno s kamarádkou,co mi doporučila,tak fenyklovy olejíček od atoku a provádět masáž po směru hodin. A tzv.mlýny,prý se tak často jejímu malému ulevilo,taky ale dělala bezplenkovou metodu a možná i tím jak se miminku pokrči nožičky tak prdiky jdou ven snáz,varovala mě jak píše marinerka před těmi mléčn.výr.

  • Nám se také hodně osvědčil šátek nebo chytnout mimčo jakoby na kojení, břicho na břicho a chodit po bytě (mírně poskakovat) a poplácávat po zadečku (samozřejmě decentně). Dobré je přitom mu zkusit dát dudlík, sáním (i falešným) se začínají pohybovat střeva a vzduch jde ven. Z olejíčků se nejvíce osvědčila Weleda. A také pomáhaly Lactobacílky baby, můžou se dávat od 1 měsíce.
    A jestli při kojení nasává vzduch (je to jako srkání brčkem) a hltá, tak byste měli upravit hlavně techniku kojení. Neboj se ho na prs pořádně přimáčknout, mimča mají specificky tvarovaný nos, aby mohla dýchat, ikdyž jsou do prsu zabořená a nám se zdá, že se musí udusit. Musí se přisát tak, aby právě nenasávala vzduch. A během kojení nechávej i několikrát odříhnout, aby se mu vzduch pak nedostával do střev.

  • Ahoj, nám pomáhala masáž míčkem. Naučila jsem se to na cvičení pro miminka. podívej se na www.mickovani.wz.cz. Dceři jsou dnes 4 roky a když má zácpu, tak jí namasíruju břísko a pak si dojde v pohodě. Na rourku si děti hodně zvykají a pak se nesnaží. Mimochodem míčkování je vhodné na odstranění rýmy, při potížích s dechem. Skvělá je masáž zad. Ale pozor, tahy se musí dobře naučit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist