kojení a příkrmy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #31604 10.4.2011 18:36

syn má 4 měsíce, celou dobu je plně kojený a nic jiného nedostával než moje mléko. Doktorka chce, abych začala pomalu dávat na pití ovocné šťávy a pomalu syna připravovala na příkrmy. Jak to bude potom s kojením? Bude pít dál moje mléko když bude chtít nebo budu muset přejít na nějaké umělé kašičky a další věci? Ráda bych mu dávala moje mléko co nejdýl a nerada bych ho cpala náhražkami, pokud to nebude nutné.

mě se to taky nezdálo, navíc to bude pěkná dřina do něj dostat něco jiného než moje mléko i až bude větší, když vidím jak se slastně tváří u toho kojení, ten si to jen tak vzít nenechá :-)
Tak díky holky, ještě budu pár měsíců v klidu a nebudu nás tím trápit.

Odpovědi správkyň témat

  • A jak na to tvoje doktorka přišla?
    Ve 4 měsících je dost brzy. WHO doporučuje výlučné kojení minimálně 6 měsíců- s tím, že některému dítěti bude vyhovovat i 7-8 měs.
    Po těch minimálně 6 měsících se dá začít pomalu nabízet třeba zelenina, ale velice pomalu.. a kojí se normálně dál..zezačátku jsou to takové ochutnávky..

    Já být tebou , tak to nedělám a kojím dál..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • co to je za doktorku????? Ve 4 měsících doporučovat něco jiného než mateřské mléko?? Rozhodně ji neposlouchej.. a min. do 6 měsíců plně koj

  • Já jsem pět měsíců jenom kojila, šestý už jsem musela pro nedostatek mléka začít dokrmovat Nutrilonem. Ale nedávala jsem žádné čaje nic. Moje kamarádky, které měly mléko, šest měsíců pouze kojily. A pak jsme všechny začaly až v šesti měsících dětí podávat první příkrmy. Ale stále jsme pak děti převážně kojily a pomalu přidávaly dávky jídel, jak píše Marinerka.

  • Ahojky,
    taky naprosto nechápu názor tvé dětské lékařky. Pokud mimčo prospívá, tak nevidím jediný důvod, proč takhle brzo dávat už i ty čaje.A kdyby neprospívalo, tak by se to mělo řešit dokrmem buďto UM nebo vlastním odstříkaným mlékem, ale ne příkrmy. Chápu, že se dávají čajíčky i kojeným dětem například, když jsou velká vedra, ale teď to vůbec není potřeba. Určitě dál jen výlučně koj, pokud je mimčo spokojené, pak mu tím dáváš jen to nejlepší :-)

  • sigiska11.4.2011 7:51

    Holky a jak se to pak řeší, když malé nepřibíra? Byla jsem minulý týden na vážení a malá mi za 3 týdny přibrala 155g. Doktorce se to moc nelíbilo, tak jsem měla za úkol si poznamenat kojení a výměnu plenek. Máme jich tak 7 za den i s ranní po vstávání a jednou na noc. Dneska jdem na převážení, tak doufám, že jí váha vyletí trošičku výš. Malé bylo v sobotu 5 měsíců. Nechce se mi ještě začínat s příkrmami. Ale zdá se mi, že malá přes den dost baští, někdy je to i po hoďce. Nevím, zda-li musí tak horentně přibývat, když už se hodně hýbe. Předtím malá měla přírůstky i 700g za měsíc, tak mě to tedky zarazilo. Ale to by zní byl asi otesánek měla 7155g.

  • Moje dcerka byla pouze a plně kojena celých 9 měsíců.Dr mi řekla v žádném případě,pokud tak krásně prospívá.V roce měla 12 KG .Ale byla opravdu velká.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist