kojeni

Otázku položila: Bývalá uživatelka #15964 22.3.2011 1:43

Jak dlouho mam kojit mimco je mu rok a pul.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    já bych chtěla tak do toho roku, ale uvidíme, jak to bude. Moje dvě kámošky kojily dlouho a jejich dětičky jsou chudokrevné a musí brát železo, že prý po tom jednom roce věku už to nemá pro dítě nijak zvláštní přínos co se týče výživy, ta psychická stránka je o něčem jiném. Ale je fakt, že když jsme probírali jidelníčky těch dětí, tak mi přijde, že ho mají takový chudý nebo mají problém přijímat jiné tekutiny jak mlíko, takže v tomhle si myslím holky zaspaly. Proto jestli máte pestrý jídelníček, papká ti s chutí i zeleninku a ovoce i maso, tak bych ho nechala :-)

  • Můžeš kojit jak dlouho chceš. Každý na to má jiný názor. Já jsem první dítě kojila 20 měsíců a druhá dcera se odstavila sama v 11 měsících. S tou velkou mám problém, že je na mne hrozně moc citově fixovaná a dětská doktorka i psycholožka si myslí, že je to tím, že jsem ji odstavila moc dlouho.

  • většina mých kamarádek kojila zhruba do roku, pak se z dětí stávají docela dost závisláci na prsu. Jinak je to čistě tvoje rozhodnutí, já osobně jsem rozhodnutá asi do toho roku, pokud se malý neodstaví sám, jinak bych asi přestala ve chvíli, kdyby mi dítko začalo v buse apod kasat tričko jen aby si cuclo, to už mi přijde ujetý:-))))))) nebo kdyby mě začalo budit 8x za noc, jen aby si cuclo a jde mu spíš o prso....ale jinak mého bratrance žena kojila obě děti do dvou let a přestala právě v tu chvíli, jak jsem psala...

  • Kojila jsem devět měsíců. Musela jsem přestat kvůli zdravotním problémům. Ale měla jsem pro sebe stanovenou hranici jednoho roku. Myslím si, že rok opravdu stačí. Ale každá mamina na to má jiný pohled :o)

  • Ahoj, tohle je jen na tobě. To, že kvůli kojení se děti stávají závisláky je pěkná hloupost. Dříve se kojilo běžně do 6ti let a žádní závisláci z nich nejsou. Tím nechci říct, abys kojila takhle dlouho, to ani dnes nejde..
    Mám pročtené růzmé studie na tohle téma a ani who- světová zdrav. organizace nepotvrzuje, že by tím, že kojíš třeba do dvou let bylo dítě nějaké rozmazlené nebo to na něj mělo špatnej vliv.
    Hodně dětí se odstaví samo, prostě sami už nechtěj.. některé dřív jiné později.
    Podle mě by matka tohle narušovat neměla z vlastní vůle.

  • Tak to záleží na tobě :-) pro mě je takováoptimální doba rok. Aby pak nebyl problém s odnaučováním.

  • To záleží na Tobě a na dítěti..Já kojila syna takřka do tří let, kojila bych i déle, ale začalo mi to být fyzicky nepříjemné- to silné sání. Bylo nutné zavést určitá pravidla (která bolela ho to naučit -bylo mu teprv 1,5 roku, ale jelikož mi do toho vlezlo těhotenství a kojení mi i bolelo, tak nebylo zbytí kojení omezit-hlavně to hodně časté-noční, které bolelo nejvíce, se zavedenými pravidly se mi pak kojilo už nádherně-to bylo kojení nejhezčí. Kojila jsem jen doma a ne v noci, 2* denně (na polední spánek a na večerní spánek) a ostavení nebyl žádný problém-odstavila jsem pak bez problému ze dne na den.
    Své 3. dítě bych také ráda kojila dlouho, ale spíš počítám, že se mi odstaví, jak to vypadá, samo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 534 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist