kdy děti přestanou rychle přibírat?

Otázku položila: petulinkaa13 25.4.2013 17:02

Holky odkdy už tak mimča moc nepřibraji? když tak tady koukam na ty vase zprávy,že v pul roce maji vaše deti 6-7 kg,tak si docela neumim predstavit kolik bude mit v ty dobe Anežka,když už ted ve 2.mesicich na kontrole mela 5,3kg :-D pritom porodni vaha byla 3,5 :-) nejak moc pribra,ale v noci vydrzi 8 hodin bez mlika v pohode a pres den jí 5-6 dene (4x po 120ml a 1-2x po 150ml)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vždyť má být po kom malá kus baby :-) vůbec bych to neřešila.

  • Martasek8925.4.2013 17:31

    U každého je to jinak :) Moje malá má 22 měsíců a má přes 12 kg, ségry malá má 12 měsíců a má přes 13 kg :D :D :D

  • Mě děcka přestaly rychle přibírat když začali lézt a chodit. To už potom ty váhové přírůstky nejsou tak velké

  • Růstové grafy jsou přiloženy u každého očkováku.Má to tam i můj 14 letý syn. Jinak přestane většinou když se začne hýbat.Ale taky se docela dětí po rodičích. My máme v rodině štíhlost.Moje dcera je zas statná po otci.není buřt,ale prostě kostra je mohutná.nejmladší bude žížala po mně. Zkrátka časem poznáš..Koukni se na sebe ,taťku i prarodiče. Tak mi to i dr říkala.;-)

  • Tak to jsme na tom stejne i s porodni vahou i s vahou ve 2mes, mi meli jeste o půl kila vic. Ale nam se to zacalo pomalu zastavovat v roce a pul na 15kilech. Malej je pohodar a ma svuj klid a moc behat se mu nechce jen fakt kdyz ma zajem o balon,....jinak ceka kdo mu to poda,....Ono se rika,ze to deti potom vybehaji a vetsinou ano,ale v tomto malem veku to nema cenu resit a spis mit radost, ze diteti chutna,pak prijde nejaka sesta nemoc a zoubky kdy dite nema apetit a clovek je rad,ze ma mimi zasoby :-D Ja to totiz driv resila,ze mam doma otesanka,vsichni se mi smali jake mam velke dite-vsichni meli takove drobky a ja mela blbe svedomi,ale dneska uz se na to divam jinak a jsem rada,ze mu chutna, protoze vim,ze dostava jidlo pravidelne, hodne zeleniny,zadne sladke a ze ho neprekrmuju,tak at se smeji, proste kazde mimi je jine a az jim bude 5 nebo 10let,tak teprve se muze resit zda je obr ci obezni (samo kdyz bude mit dite ve 2letech 25kilo,tak neco v poradku neni)

  • před začátkem příkrmů, před půl rokem věku se to zpomalilo. V druhém půlroce už to bylo pomalé. Zato do délky roste pořád sakra rychle. Taky je rozdíl, zda jsou děti kojené nebo ne. To se srovnávat nedá. Plně kojené přibírají jinak než ty plně na UM.
    Prý má dítě v ideálním případě svou porodní váhu do půl roku zdvojnásobit (což náš malý měl tak akorát) a do roka ztrojnásobit (tam už pokulhával a pořád pokulhává).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist