kdy dělat tt , příznaky těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38993 9.3.2012 16:04

Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho od dne předpokládaného početí má smysl dělat těhotenský test? Je lepší počkat pokud se nedostaví MS, a pak se otestovat, nebo je možnost že by se těhotenství ukázalo i dřív? A také, by mě zajímaly příznaky ranného těhotenství. Hodně tu píšet o příznacích podobných premenstruačnímu syndromu, ten já třeba vůbec nemám. Prsa mě nebolí, žádná zvýšená citlivost břicho bolí jen výjimečně...je možné, že bych o těhotenství věděla teprve až po testu a potvrzení od dr? Stalo se někomu, že vůbec netušil, že je těhotný? Díky moc :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já to zjistila z testu už 12 dní po ovulaci. Někdo hold příznaky nemá vůbec. Já měla jen velkou žízeň a jinak nic. A ta žízeň mi ještě zůstala, jinak mi je fajn :)

  • Tak já to poznala až podle zpoždění, dostávala jsem to totiž přesně snad na hodinu, prsa mě teda bolela, ale to vždy i před MS, tak jsem to vážně poznala až se zpožděním a samozřejmě na testu // teď už jsem 33tt a jsem ráda, že je to skoro za náma:-). A testovat je lepší vážně až když se MS nedostaví, přece jen to může s MS odtéct a budeš zbytečně zklamaná 2krát tolik než když tam ty // nebudou. Tak vydrž;-) pardon, jsem to napsala nejdřív do komentáře:-D:-D

  • Borlova9.3.2012 23:52

    Já testovala jeden den před očekávanou ms. A byl tam duch:-). Příznaky jsem měla jako před každou menstruací a to bolest a citlivost prsou. Takže podle toho jsem to nepoznala. Spíš podle toho, že se mi motala hlava a přestala jsem špinit asi 3 dny před očekávanou menstruací. Špinila jsem totiž z nezjištnejch příčin před každym menzesem třeba i 14 dní. Lepší je ale testovat fakt až několik dní po zmeškaný ms. A příznaky nemusíš mít žádný, je to individuální. A ty už máš zmeškanou ms?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist