kde se dá zjistit, zda mohu mít děti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #110350 27.3.2013 15:26

již od narození mám vadu oka-slepota-příčina neznámá?můj nenarozený bratr měl mít prý ještě horší postižení-doktoři říkali, tak šla maminka na potrat a já potřebuji zjistit zda mohu mít děti a zda také nebude mít samé né-li horší problémy.Můj gynekolog se na můj dotaz vždy usměje a řekne mi, že pokud ještě neplánuji mít děti, nemám to řešit, ale já bych právě potřebovala vědět dříve než začnu vůbec nad tím přemýšlet, zda jsem v pořádku a zda mé dítě ve mě vyroste zdravé a né to řešit až v době kdy budu těhotná a oni mi řeknou..Vaše dítě bude postižené...musíte jít na potrat..děkuji moc za odpověď popřípadě odkazy kam se můžu obrátit i v případě placení děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • asi bych se obrátila na genetiku, tam to s tebou prokonzultují. myslím, že nepotřebuješ žádanku od doktora. a koneckonců, kdyžtak můžeš říct, že nad dětmi už pomalu přemýšlíš;)

  • jinak pro povzbuzení :), já měla v háji ledviny + časté záněty močového měchýře, a to mi dr. řekla že stačí mít malý zánět a nemusim mít děti a káča doktorka mě léčila na kvasinky místo na zánět. A ted jsem 24tt a otěhotněla jsem ihned ;-)

  • určitě genetická konzultace, ale moc ti to neřekne, když to bude jen od tebe a ne i od partnera, se kterým bys dítko chtěla. U mého syna se přišlo na postižení až po porodu, nějaké komplikace s tím jsou, ale ne zase až tak závažné. I kdybych se to dozvěděla v těhu nebo před, tak bych ho kvůli tomu určitě pryč nedala, zase až tak komplikovaný život s tím mít nebude. A riziko pro jeho potomky je 1-50%, z toho si tak až tak moc nevybereš. Rodiče oba dva v tomto směru v pořádku, ale on má vývojovou vadu, která vznikla jen u něj.

  • Ahoj, já mám silně postižené jedno oko a teprve v mých 25 letech zjistili příčinu - toxoplazmóza (oční forma). Ta způsobuje potraty u těhotných a postižení u donošených dětí. Ještě před těhotenstvím mě přeléčili. Těhotenství jsem plánovala, celou dobu mě sledovali a malá se narodila naprosto zdravá. Takže bych možná doporučovala testy na toxoplazmózu (jednoduchý odběr kreve, která se pošle do specializované laboratoře), které bohužel gynekologové dělají, až když se jim něco u těhotné nezdá a to může být pozdě...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist