kamarádka předčasně porodila, jaká rizika hrozí?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #87410 26.4.2013 13:44

Ahoj holky,
dnes moje nejlepší kamarádka (prvorodička) porodila holčičku. Byla v 32+3 tt. Měla rizikové těhotenství. Bojovala s těhotenskou cukrovkou, zmenšování děložního čípku apod. Měsíc v nemocnici na rizik. oddělení. Poslední asi tři dny měla vysoký tlak, to byl asi podnět k předčasnému porodu. Prosím vás, jaká všechna nebezpečí či rizika mohou "číhat" na miminko, případně ještě na maminku. Mám o obě hrozný strach, když se narodila takhle brzy. Prosím poraďte... děkuji moc;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já sice moc neporadím, ale jedna moje kamarádka se narodila před 19 lety v 7. měsíci, nevážila ani kilo. A to dnes je zdravotnictví o mnoho dál, takže bych se nestrachovala :-). Nevím, v jaké porodnici je, ale kdyby na takovýto případ nebyli vybavení, pošlou je do jiné nemocnice, takže hlavu vzhůru a kamarádku podporovat ;-).

  • taky neporadim, ale uklidnim. moje kamarádka rodila loni, taky vysoký krevní tlak - preeklampsie a rodila císařem ve 32 tt. Dneska malej běhá kolem nábytku. Byli docela dlouho v nemocnici, kde je hlídali a když měl malý 2 kila, pustili je domů. Neboj se, zvládne to. A holčičky jsou větší bojovnice :)

  • ahoj, moje šéfka, se kterou sme měly skoro stejný termín porodu (já koncem září, ona o necelých 14 dní dříve) porodila 22.7. malej měl necelých 1,5kg. trošku to sice dohání, ale zvládl to dobře. byl v inkubátoru, ona odstříkávala mlíčko a vozila ho pro něho. po měsíci začli "klokánkovat" (brát do náruče na holé tělo) a postupně ho začla i kojit. tedka mezi nimi s mým malým není prakticky žádný viditelný rozdíl.
    hrozí problémy s plícemi (ale je zase předpoklad, že pokud byla v nemocnici takhle dlouho, tak to ošetřili léky).

  • venysek26.4.2013 20:48

    Moje kamaradka loni porodila v 7. mesici ani ne kilovou holcicku, nejakou dobu za ni denne jezdila a uz bys na ni ani nepoznala, ze byla nedonosena :-) dneska se s tim uz umi poprat :-)

  • ahoj ja sem rodila 33 tyden v karlovych varech taky prvorodicka a malej byl na jednotce intenzivni pece v ikubatoru kvuli vaze a teplote byl tam mesic jinak zadny problemi nebyli jen nez nabral a pak jsme byli propusteny domu dneska mu je dva a pul roky a je vse ok kamaradce drzim palecky a mali tez preju moc zdravicka oboum

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist