kamarádka mi volá až moc často

Otázku položila: Anonymní uživatelka #79589 20.3.2013 13:36

Ahoj holky, mam kamarádku kterou znám 7 let, dříve jsme si psali pořád a furt jsme spolu chodily ven. Jenže ted jsem těhule a nějak mi to začíná hrozně vadit. Přijde mi že mě nahání. Volá a píše mi každý den, nahání mě na fb, bydlí kousek odemě, chci si vyjít i se svými kamarády a né bejt pořád sní. Už jí normálně neberu telefony a snažim se vymlouvat ale už mě to vadí. Když jí vezmu s kamarády tak mi říká jak se moc těší až bude mimčo rozmazlovat jaká bude teta, kdy si pujdem sednout po porodu, pořád mi šahá na břicho že chce cítit kopance. Mě to prostě vadí, to je každý den něco ! nebo pořád semnou řeší její problémy s chlapcema a problémy její kamarádky kterou neznám, co se učí na vejšce atd. Ale ona si neuvědomuje že já ted myslím na uplně jiné věci a prostě jí mam dost. Nechci mít kamarádku stíhačku a nevím jak jí to mám normálně vysvětlit. Nejradši bych se sní přestala na nějaký čas bavit ale ona by mě naháněla. Mam jí plný zuby. Asi jsou to ty hormony, ale tak můžete mi nějak poradit ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek20.3.2013 13:57

    No, možná jí to zkus vysvětlit nějak jemně, že jí nechceš urazit, ale že už máš jiný starosti a potřebuješ nějaký čas pro sebe a i ostatní, protože pak už ho asi tolik nebude. Já mám kamarádku, která měla ve zvyku zejména poslední rok u mě být dost často a řešit svého přítele. Nevadilo mi to, kamarádce přece ráda pomůžu, ale když jsem otěhotněla, bylo jasný, že už jí tady nebudu moct mít celý víkendy a když ne víkendy, tak hluboko do noci, tak jsem jí hned na začátku řekla, že takhle na dlouho už o nepůjde. A o jejím příteli se taky už moc nebavíme, protože jsem jí dala jasně najevo, že můj názor na něj zná a dokud s ním bude, nic se nezmění.. Možná je to tvrdý, ale taky nutný. Naše přátelství to ochladilo, ale ono se s tím musí tak nějak počítat..

  • tak třeba se jen těší na mimčo, které sama nečeká a dáva to takto najevo. Já bych jí klidně vzala sebou na nákupy věcí pro mimčo, mluvila bych, jak jsem v tom časopise četla o porodu/těhu tohle a támhle zas něco jiného a ono ji to brzo přestane bavit.

  • řekni ji to narovinu. protože tím, že ji nebudeš brát hovory apod docílíš toho, že ti bude volat ještě častěji...mně je 27, mám první dítě, mé kamarádky v mém věku ještě děti nemají, nejlepší neplánuje dítě ještě tak pět let, takže to znám, mají jiné starosti než ty....

  • Co takhle jí to říct,že ti to vadí? Když jí to neřekneš, nemůže to vědět. Byla bych naštvaná až, když by po tom, co jí to řekneš, nereagovala a dál tě kontaktovala tak často. :-)

  • Simone21.3.2013 8:09

    No takhle, já bych jí to v prvé řadě řekla. Nějak jemně, ale naplno se vším všudy. Moje kamarádka tohle jeden čas taky dělala a když to neustávalo, řekla jsem jí to. Ona to pochopila a bylo to pak zase fajn :)
    Jinak s tím těhotenstvím a tak...já se jí zase tolik nedivím, že ji třeba nákupy věcí pro miminko nebaví, mně jako netěhotnou by to taky nebavilo ;) Takže zase po ní nemůžeš chtít, že s tebou bude prožívat všechno, stejně jako ona to nemůže chtít po tobě. A s tím hlazením bříška jí to taky řekni. Já to třeba nedělám, nešahám ženským na břicho, když mi mi o to vyloženě neřeknou. Ale vím, že spousta lidí to dělá a nemyslí to zle. Jenže když ti to vadí, musíš jí to říct, evidentně jí to nedochází.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist