kakání po příkrmech

Otázku položila: micika 21.8.2011 9:50

Ahoj, mám pulroční dítko a je plně kojený, 10 dní přikrmujem- z toho 5 dní zeleninou, začínali jsme totiž kaší na noc. Jde mi o to , že trvalo, než vykakal první příkrm.Kašičku vykakal, ale od příkrmu už to trvalo. Volala jsem tedy dr. a ta mi pověděla že to trvá a že si musí zvyknout, že nemusí kakat třeba i 5 dní, pak ale kdyby se mi to nezdálo ať dám radči trochu švestkové šťávy od Hippu.Nakonec se ten den (3.den) vykakal, ale jen malinko a bylo to jako plastelína, pak ještě.. Ale včera jsem mu při přebalování zvedla nožky a viděla sem že tlačí, tak jsem mu pomohla nožkama na bříško přitlačit, moc plakal, rudnul a počural se z toho, lezlo z něj hovínko, ale vážně bylo jako tuhá plastelína :-( to samé dnes ráno (večer jsem mu dala tu šťávu a asi teda nepomohla) Co můžu udělat aby měl měkčí hovínko a nebolelo ho to tolik?Z příkrmu měla zatím mrkev, dýni a brambory, dále plánuju brokolici, špenát, květák? Musím podotknout, že fakt rád baští, kaši spapá celou 150ku(už první den spapal půlku) a nesmím se spozdit se lžičkou jinak řve, musí mu to lítat do pusiny :-) to platí i o té zelenince, taky mu chutná sní celou tu malou skleničku. Říká,m si tedy, že ty potíže má asi z toho jak moc jí hned od začátku (ale dr. povidala že to nevadí že je dobře že mu chutná). Skleničková jídla dávám protože dr. říkala že do začátku je to pro malího lepší,že bych musela mít leda svojí zeleninu ze zahrádky abych mu dala to nejlepší...plánovala sem mu normál uvařit no, ale říkala že až dýl...

tak právě kakal znova a řidký, takže zřejmě ta šťávička zabrala :-)Ale co těď dál abych zabránila té plastelíně?že bych mu vždy po jídle dala zatím lžičku, dvě té šťávy ?

Tak už je to asi v cajku ;-)dnes papal k obědu brokolici a už podruhé kajdil hňahňací hovínko-kejdičku, aniž bych dávala něco jiného, jen včera 2lžičky té šťávy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj Miciko,

    je fakt, že už většina výrobů používá jen zeleninu, která je BIO.. určitě by bylo lepší udělat příkrm doma z vlastní zeleniny nebo z obchodu ale BIO.. čerstvé je vždy lepší než ze skleničky.

    Hodně dětí má zezačátku problém s kakáním a často to je kvůli tomu, že to je rychlý nebo je toho hodně... to střevo ještě není úplně připravené, proto se doporučuje začínat tak že dáš jen lžičku dvě, prostě zezačátku to mají být jen ochutnávky.

    Tu šťávu bych pravidelně nedávala, lepší je dítě naučit pít obyčejnou převařenou vodu, klidně ještě mírně vlažnou a ta stejně na zácpu u dětí funguje nejvíc.

    Tak držím pěsti ať už ho kakání netrápí..

  • My máme příkrmy ted už 3 týdny za sebou..ze začátku jsme se stolicí také bojovali a když už nekajdil třetí den, tak jsem dala kávovou lžičku olivového oleje i do skleničkového příkrmu. Pak to šlo krásně..navíc jsem vyhodila mrkev - ta nám způsobuje zácpu stále, naopak když to nejde, dostane cuketu. Ted se nám daří kajdit každý den. Hodně štěstíčka..jo, jinak nám Dr. poradila Nutrilon B sirup, pokud by prý dýl jak 5 dní nekajdil, tak dávat po dobu týdne ten - zatím nebylo (tuk tuk) potřeba

  • viděla bych to na málo tekutin, dávej mu ještě na pití čajík nebo kojeneckou vodu, můj syn pije strašně málo, za celý den pak půl deci a mateřské mléko, ale s stolicí problém nemá, dostává jak ovoce tak zeleninu a úplně bez problémů a to jsme do půl roku trpěli na prdíky, tak si s bříškem taky užil.

  • Já dávala i po zavedení příkrmů kapky na prdíky (Espumisan). Vlastně jsem je vůbec nevysadila asi do šesti nebo sedmi měsíců, přesně nevím, už je to pár let. A kakání bylo OK, ani prdíky nás netrápily. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist