kakani 2 a pul mesicky dcerky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #225050 22.7.2016 17:40

Maminky zdravim,prosim mam sve druhe miminko a uz si to nepamatuji.dcerka 2a pul mesice mi uz tyden bez pomoci rourky nekaka sama,dr rikala,ze mam koupit hermankovy caj,tak jsem ji ho dnes dala na zizen a mala se pekne vyprdela,ale zacala se mi kroutit a pobrekavat,nemuzu ji tim nejak uskodit?uz nevim cim ji pomoct,tekutiny ma,cvicime,davame na brisko a stejne nic.muzete mi prosim poradi,dekuji moc

  • 23.07.2016 15:09:13 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám taky 2 a půl měsíce holčičku a kaka sama po týdnu. Nedávám nic, jen kojím, občas má prdiky. Myslím, že je normální, že děti po 6týdnech nekakaji denně. Moje doktorka říkala, že dávat JEN mateřský mlíko, nic jinýho, že to mlíko je pro miminko perfektní a nenahraditelný. :)
    Já bych se vykaslala na všechny cajiky a náhražky, dala jí jen mlíko a počkala, až se vykaka sama. Jestli nemá tvrdý břicho a nějaký problémy, tak by to mělo být ok...:-)

  • kojené dieťa nepotrebuje nič aby sa vykakalo. ak je dieťa na UM zarábať mlieko do vody, v ktorej ste chvilku povarili ovsené vločky. rektálne rurky škodia, deti sa nenaučia kakať sami, nevypestujú si správny reflex, môžu mať problém celý život. ak sa dieťa krúti, môže to mať viac dovodov - odporúčam dať na prsník a ukludniť.

  • Danda201522.7.2016 22:48

    Mateřské mléko je 100% stravitelné. Pokud jí nedáváš nic jiného, tak sleduj jen jestli odcházejí prdíky. Dcera taky nekakala každý den, tak jsem to sledovala a zapisovala 4-5 dní bylo normální, nejvíce 11 dní, taky jsem to hodně řešila. Zkušená primářka nemocnici na pediatrii mi říkala, že mají rekord u kojeného miminka 21 dní. Nesmí mít tvrdé bříško a musí odcházet prdíky!!!!!

  • JanaRad22.7.2016 19:06

    Já kdysi dala snad ještě mladší dcerce klystýrek - rektální rourkou jsem jí dala teplou vodu, stříkačkou. Bylo té vody jen pár mililitrů, ale moc jí to tenkrát pomohlo, vykakala se do druhého dne a hned byla klidnější.
    Takže rourku, stříkačku na cca 5 ml, vodu teploty lidského těla. Rourku do zadečku, napojit stříkačku a pomalu stlačit, dítku pomůžeš a ty budeš klidnější.... V lékárně mi doporučovali čípky, ale ty jsou pro větší děti, takže bych to musela krájet... Raději trocha vody a účinek byl super

  • Nikdy se nespokojte s odpovědí, ze je NORMALNI několik týdnů nekakat.
    My meli problém uz z porodnice a dopadlo to tak,ze malá v 5 dnech zivota byla hospitalizována v nemocnici.skončila na kapackach a nevěřili byste jaké množství se nashromazdi za 5 dní v bříšku.
    Peristaltika střev musí u zdravého miminka fungovat.
    Zažili jsme si svý 😐
    Pomáhal nám easylax na doporučení dětského dr.a primáře. Čistě bylinna věc.
    Půl roku jsem čekala,az to malé stvoření samo bez pomocí "léků " pokaka plinku 😉
    Brecela jsem nad plnou plinkou jako zleva.
    To bylo radostí 😊☺😊

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist