jít k doktorovi?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34436 21.12.2011 15:04

Dnes jsem na těhotenském testu našla jasnou druhou čárku, takže jsem opravdu šťastná :-). Jenže je to teprve 9DPO a 23 DC a do MS mi zbývá tak 4-5 dní....Můj doktor má mezi svátkama dovolenou a já mám 6. ledna letět dost dlouho letadlem.
Myslíte, že mám jít k doktorovi už teď (což ovšem nevím jestli mě vůbec vezme, když je to tak brzo) nebo mám počkat aspoň do termínu MS?Snad se to udrží.....
Absolvovaly byste ty lety?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já napr musela vsechny lety v tehu zrusit na doporuceni llékaře. Ale mozna jen proto, ze jsem dvakrat predtim potratila,..... Znám takove ktere lítaly a nic a znam i takove co díky tomu potratili, volba je na tobe. Kazdopadne k Dr bych se zitra objednala hned po Novem roce a ten ti rekne co by ti doporucoval.

  • Borlova21.12.2011 16:51

    Dřív jak po zpožděné menstruaci Tě určitě neobjedná. Já byla 34 den, 8 dní po zpoždění a byla vidět jen dutinka. 10 dní po zpoždění už malá tečka. Myslím si, že by u tebe ještě nebylo nic vidět, takže by to bylo zbytečný. Jak píše whitehorse zkus si tam zavolat a třeba bude mít volno po Novym roce, ještě než odletíš. Lítání bych se nebála, pokavaď nebudeš třeba krvácet. Vadit by to nemělo.

  • ja byla 6 dni po vynechani MS a to me ani nechteli vzit, ze je to brzo, ale uz byl videt gestacni vacek...byt tebou pockala bych jeste do MS, pak muzes jit na krev, ikdyz ta je podle me zbytecna, pokud ti budou vychazet opakovane tehu testy pozitivni....kazdopadne gratuluji, myslim, ze lety nevadi, nevolnosti se zrejme dostavi az trosku pozdeji:)

  • Já bych určitě vydržela s doktorem alespoň do termínu menstruace, a co se týče toho letu, to je asi na zvážení...Mě např. lítání hodně moc stresuje - takže bych si to radši rozmyslela.

  • Ahojky, taky gratuluji, i když zatím ještě potichoučku, protože je před MS a stát se může cokoliv. Myslím si, že dr. by stejnak ještě nic neviděl, takže klidně počkej :-) Čím déle tam půjdeš, tím více toho uvidíš a budeš klidnější. Lety letadlem nijak neublíží, nedoporučuje se létat myslím až od 3. trimestru. Hlavně na sebe teď dávej pozor :-( Držím všechny palce!

  • s doktorem bych počkala, ale letadla bych se nebála, je to problém ke konci těhu kvůli tlaku, který může vyvolat porod. Sestra žije ve státech a letěla obě těhotenství. To jedno dokonce na začátku, že se dověděla až doma že je těhu i když já jí to tvrdila když odlítala :-)

  • ahoj, objednala bych se k dr po novém roce - pokud odlétáš 6.1. tak by tam měl být na návštěvu Dr prostor (2.1.-5.1.) a eventuelně se s ním o tom můžeš poradit ještě před samotným odletem :-) přeji hodně štěstí

  • s tím doktorem bych počkala do vynechání ms. s tím letadlem...jsem 6tt+2..lety v prvním trim. mi doktor dnes zakázal, že nedoporučuje...stres, čekání apod. tak nevím. Potrat jsem před tím neprodělala a jedno dítko už mám... takže je to na zvážení.

  • Ahojky snad je to pro tebe aspoň trochu positivní, ale otěhotněla sem ve španělsku kde sme byli u sestra musela sem tak v 5tt odletět když sem se ptala doktorky div mě po telefonu nezabila jak se můžu ptát tak blbou otázku, že nejsem před porodem abych letět nemohla. To je ale blbá doktorka :D. No a tak sem zjistila že letět můžu letěli sme taky docela dlouho měli sme přestup v Malaga a máš si sebou vzít pohodlné oblečení nejlepší je bavlněné najíst se ale do polosita, hodně pít opravdu hodně pít a díky častému pití sedět v uličce blízko u záchodů. Nejlepší by bylo kdyby sis po startu sundala pás a nenachala si ho zapnutý, pohodlně se usadila aby tě nikde nic netlačilo. Zvládli sme to jsem teď 21tt :) a čekáme druhou holčičku. Přeji ti hodně štěstíčka a gratuluji k dárečku pod stromeček :). Jinak doktorka tě opravdu objedná až později dřív na utz nebude nic moc vidět :-/

  • k dr muzes zavolat ale stejne te vezme az po novym roce driv to nema smysl... me byl naznak gest vačku videt 22DPO driv by nic videt urcite nebylo bylo to na hraně... a 35DPO uz bylo mimco i se srdíčkem...

    letadlem bych neletela nahodou se neco stane a nikdy si to neodpustit!!nemusi se nic stat ale taky muze ... rozhodnuti je naa tobe..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist