je lepší elektronická cigareta nebo normální cigarety?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #80961 6.2.2013 20:50

Ahoj sice je to úplně mimo, ale chtěla bych se zeptat jestli někdo neví jestli je lepší používat el. cigaretu nebo normalní cigarety ..??? diky..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)




  • Nejlepsi je prestat zcela kourit...ja jsem tuhle videla primo dokument na el. cigarety....Problem u nich je ten, ze si clovek rekne: "Bezva, je to zdravejsi, tak muzu vic!". Tak totiz funguje i podvedomi, uz neni ve strehu(tolik). V podstate jde o skodlivy nikotin, ktery v tele pribude, kdezto se zbavis vdechovani arsenu a jinych sra*ek, ktere vznikaji spalovanim.
    Ovsem ja myslim, z es trochou dobre vule, by to mohlo pomoci odvykani.

  • petulinkaa136.2.2013 21:58

    tak me elektr. cigareta odnaucila kourit,letos to budou dva roky,s nikotinem jsem kourila 6 mesicu a 4 mesice uz bez a pak nic.Zahodit samotnou cigaretu jsem nedokazala,potrebovala jsem v ty ruce neco mit a tohle me suprove odnaucilo :-) manzel ma krabicku na 10 dni a mezi tim kouri elektr. a v pohode,usetri se,jemu to doda co potrebuje a to je dulezity :-) takze za me - je to hlavne o hlave,ale tento postup co jsem mela ja vřele doporucuji :-)

  • venysek6.2.2013 21:13

    Ještě jako kuřák jsem elektronickou cigaretu zkusila a málem mě to porazilo. Souhlasím s Kareline, že nejlepší je přestat úplně, ale chápu, že je to těžký, zejména najít motivaci. Ale motivace může být pro každého jiná. Pro mě stoprocentní motivací bylo těhotenství, kdy jsem po pár měsících neúspěšného odvykání přestala ze dne na den.
    Pokud bys chtěla odvykat, je asi elektronická cigareta možnost, ale musíš hlavně sama chtít..

  • Elektornickou cigaretu jsem mela 3 mesice a stejne se vratila k normalnim...jako vsichni v mem okoli....zalezi k jakemu ucelu ji chces...?



  • No, paklize ma slouzit k odvykani, je potreba prvne na sobe zacit pracovat a zjistit pricinu-proc se te zavislosti nejsem schopen zbavit? Ja mam ke kurakum hrozne blizko, jednak jim teda dekuji za to, z emi dali takovy priklad(poslouchat ranni koncerty typu "Chrllll, chrllllll.....chr!" nejen poslouzily jako fantasticka prevence, tez jsem fakt nechapala, jak muze byt nekdo, prominte, "tak blbej", ze tomu propadne.... Ale casem jsem pri tom svym pozorovani prisla, ze v tom je to prave to "kouzlo ritualu", (s tim faktem "spalovani"), to ma tedy pro lidi TAKOVOU CENU, ze tomu podstoupi i fyzicke zdravi.

    No a ze to tim ritualem zacalo, ritualem to musi skocnit...Takze pokud chce s tim nekdo vylozene prestat, tak si dat pozor, aby:

    Nebylo nahrazene spalovani spalovanim kalorii8opet to dava smysl, nejen ze nahradime rozkos z cigarety sladkym pomazlenim....jako by jsme sli "na drevo".....pac mame takovou chut "spalovat", "zapalovat", ze si (tajne) delame zasoby;-), jako "napotom".



    Ja bych, doporucovala premyslet nad kazdym momentem, kdyz "musim zapalit cigo" a pak se sama sebe ptala: "Musim doopravdy?"(clovek musi doopravdy totiz jen. curat, kakat, jist, spat, SNIIIIT! a minimalne jednou za cas se kraaasne pomilovat8-.8-.:-))

    Paklize chcete si v tom vasem naaadhernem a temer svatem umyslu necim prilepsit, tak zapalujte svicky, a to trebas i kte el. cigarete. Po dobu koureni pak pozorujte plamen, meditujte si u toho treba;-), jsem presvedcena, ze to bude jsete vetsi poteseni, protoze, paklize mam pravdu s tou "spalovaci teorii", tak videt primo ten plamen a nejen citit ten horky kour, bude davat vetsi uspokojeni. No a kdyz si takhle "bafnete", tak pak rychle svicku sfouknout a sup s ni do kapsenky. Kdyz se budete mazlit nejakou vonavou, tak verim, ze to odvykani bude prijemejsi;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist