jaký máte názor na kojení dětí ve věku 2,5roku ?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #179378 2.9.2014 10:26

Holky jaký máte názor na kojení dětí starších 2 a půl roku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ve dvou letech a déle mi přijde, že je kojení spíše ke škodě než k užitku. Výživově mu to nic nedá a dle mého názoru se s dítěte vychovává přerostlé mimino. Ale je to opravdu jen můj názor, tak mě neukamenujte. :-D

  • Je to věc každé matky, ale rozhodně bych nekojila takhle velké dítě na veřejnosti... :)

  • Ahoj. Já teda nevím, ale představa že by jsem kojila ještě před rokem syna se mi zdá, nevím, poněkud divná. Dle mého názoru kojení max do roka a půl, pak už to jsou takové děti, co mluví, atd, ne žádná písklata. Jednou jsem zažila kojení cca dvouletého prcka na veřejnosti a musím říct, že výrazům a pohledům lidí okolo by jsem byla rudá až na zadku. Já si myslím, že jak se píše nahoře, je to už zbytečné, raději nějaký jogurt, nebo cokoli, stejně už si z toho MM nic nevezme, je to jen o "dudání".............

  • pokud ti to vyhovuje a chceš to tak, tak to praktikuj.. je to jen tvé rozhodnutí.
    muj osobní názor je že už je na to dítě dost staré a nepotřebuje to. V mléce už není tolik živin...a upřímně si ani neumím představit kojit svého nyní 2 , 2 letého syna.

  • tohle si má podle mě vyřešit každá matka sama a je to její věc. kojit dítě, který už přijímá normální stravu jako dospělý, na veřejnosti se mi zdá opravdu divný. kojení na veřejnosti miminka beru jako naprosto normální. jinak za mě kojení do jednoho roku stačí jak k vytvoření pouta, tak k předání imunity ap. ale opravdu je to věc matky. taky záleží na okolnostech, pokud má dítě alergii na kravský mlíko určitě bych kojila co nejdýl. já třeba nechápu ani podávání UM dítěti staršímu 1 roku, pokud nemá problém pít kravský mlíko připadá mi dávat UM jako zbytečný utrácení peněz.

  • Asi bych ještě dodala, že je jasný, jaký budou odpovědi - kdo kojil krátce, tomu to přijde divný, kdo kojil dlouho, ten to bere v pohodě... A vzhledem k tomu, že většina žen kojí max. do roka, tak to většině přijde divný. ;-)

  • Já jsem svoji dcerku bohužel přestala kojit ve dvou letech a třech měs., protože chtěla kojit snad neustále od cca dvou let ve dne v noci a nedařilo se to bez řevu omezit. Takže jsem jí to jednoho dne vzala úplně. Kdyby se ale kojila 3x denně, tak by mi to nevadilo a kojila bych dál. Bylo mi to dost líto...
    Teď čekám druhé a kojit budu určitě dlouho, ale pokud bude dělat to samé co dcerka, tak opět odstavím..

  • Pokud to vyhovuje tobě i dítěti, tak bych víc neřešila. :-)

  • ahoj, já kojila syna do 28 měsíců. Má alergii na mléčnou bílkovinu, tak i proto jsem měla doporučeno kojit co nejdéle a rozhodně toho nelituju. Za celou tu dobu měl jen šestou nemoc a párkrát rýmu, jinak naprosto zdravej a pokračuje to i teď co 3 měsíce nekojím. Nakonec jsem skončila jen proto, že už jsem byla unavená - v noci mě kolikrát používal víc jako dudlík než na mléko, ale i když jsem myslela, že už moc nepije, tak jsem pak přišla o 1 velikost prsou, takže evidentně ještě pil. Na veřejnosti jsem ho už samozřejmě nekojila, jen v klídečku doma. Takže za mě záleží na každým, taky jsem netušila, že vydržím tak dlouho a ze začátku jsem nechápala, jak někdo může kojit tak "starý" děti, ale už to chápu :)

  • syn byl kojený do 2,5 let, a bylo to tak akorát pro nás oba. Odstavila jsem ho, když byl nemocný a měl rýmu, nejdřív jsem mu řekla, že mlíčko nesmí, za dva dny,. že maminka už mlíčko nemá. Vzal to úplně v pohodě, za měsíc už se styděl, když jsem mu řekla, že pil mlíčko od maminky.
    Tohle je každého věc, já do syna nechtěla cpát UM, mateřské mléko mi přišlo rozumnější.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 578 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist