jak zprůchodnit vejcovody

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39113 29.7.2012 14:26

Ahoj,nemůžu 3 roky otěhotnět. Gyndař mě chce poslat na laparoskopii,ale dozvěděla jsem se ,že se dá zjistit průchodnost vejcovodů bez operace.Byla jste na tom některá a jak to probíhá?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, já na tom byla a není to nic příjemného, ale zvládnout se to dá. Stříknou do Tebe nějakou tekutinu a pod UTZ pozorují, jak protéká přes vejcovody. Nepříjemný je tlak v podbříšku a taky cca půl dne z Tebe ta tekutina vytéká, takže určitě slimky nebo vložky sebou.

  • JanaRad30.7.2012 13:21

    Já byla na zjištění průchodnosti vejcovodů ale už před téměř 15 lety!!! Ležela jsem na stole, stříkli do mě nějakou tekutinu a předem mi sestřička odpověděla na otázku bolestivosti - pokud jsou vejcovody OK, bolest není téměř žádná, ale pokud zcela průchozí nejsou, bolesti mohou být větší. naštěstí jsem byla ok a následující cyklus jsem i otěhotněla - dcerka měla v neděli 14 let...a druhá má 10,5 a syn 6 a kousek

  • Ahoj, sousedka se na to chystá do Prahy a dělají to u Apolináře. Jak to probíhá netuším :-o ,ale taky by mě to zajímalo jestli to je na principu ultrazvuku nebo něčeho jiného?

  • lulatko29.7.2012 21:15

    Co vím, tak v současnosti se na zjišťování průchodnosti vejcovodů používá nejčastěji laparoskopická chromopertubace. Je to nejpřesnější a nejvíce využívaná metoda. Takže jestli Ti na výsledku opravdu záleží, moc bych to neřešila a té laparoskopii spojené s tímto vyšetřením bych se nebránila.

  • EEveny27.8.2012 8:57

    Ahojky, já jsem byla na laparoskopii. Měla jsem z toho uplnou hrůzu, ale opravdu to nic není a určité věci se daji hned řešit. Mě vzali i tkaně na testy. A hlavne do 5 dnu jsem byla fit. Když jsem toto četla v diskuzich tak jsem si rikala, ze to neni ani mozne a je... Tak Ti přeju moc stěstíčka, aby Ti to dobře dopadlo.

  • Ahoj, já na tom byla minulý týden u Apolynáře a můžu říct, že to vůbec nic není, lehla jsem si jako při gynekologické prohlídce, katetrem do mě pustili tekutinu a pozorovali mě jak to cestuje tam kde má a za dvě minuty jsem byla dole, žádné bolesti bříška ani žádné jiné bolístka jen lehce bolí pravé rameno, je třeba si vzít sebou slimku, protože z tebe vytéká chvilku ta tekutina;-) neboj se a hodně štěstí mě to dopadlo dobře:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist