jak si zařídit uvolnění z TV ve škole, nerada cvičím.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26253 10.9.2012 21:46

Ahoj strašně nerada chodím na těláky nevítě někdo jak mužu získat uvolnění z těláku.. prý to vždy musí být potvrzené lékařem.. neví někdo něco?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pilulka10.9.2012 21:51

    Ahojda:) Musíš zajít k lékaři, některý doktor to dokáže napsat jen tak, ale měla by jsi k tomu mít vážný důvod. Např. něco se zády, nějaké bolesti nebo jiné "postižení" které ti brání v pohybu. Ale myslím, že v dnešní době se dosti málo pohybujeme, tak by tě ty dvě hoďky těláku nezabili ne? Mě taky tělák nebavil, ale chvili se to přetrpět dá, až budeš pracovat a 8 hodin sedět na kancelářský židly tak si ráda vzpoměneš na tělocvik :)

  • tělocviku bych se nevyhýbala, vždyť jsou to jen dvě hodinky týdně a přežít se to dá, člověk se protáhne po celodenním sezení v lavici. Taky jsem ho zrovna nemusela a když teď vzpomínám na prvním stupni jsme měli srandistu učitele a s tím jsme tělák milovali, dělali jsme s ním kraviny-překážkové dráhy, skákali na trampolíně, hráli hry a naučil kotrmelec a šplhat každého i to největší nemehlo. Na druhém stupni to už taková sláva nebyla, jen samé limity a gymnastika, občas nějaká ta hra. Po patnáctistovce už jsme byly zbytek dne nepoužitelné (a to já chodila do atletiky).
    Na střední to byla pohoda, měli jsme tělocvikáře a byli smíšená skupina i s kluky, tak se nejčastěji hrál volejbal, tenis a nebo jsme chodili posilovat a kluci hráli fotbal. Každý rok bylo týdenní sportovní soustředění a to bylo skvělé, každoroční lyžák byl taky moc fajn. Tento učitel nás učil na tu dobu ještě dost neznámé hry jako softball, ringo atd. A to byl pán před důchodem. Řekla bych, že záleží na přístupu učitele, jak ty hodiny zvládne, jestli nutit jen do limitů a trvat na nich nebo udělat hodinu zábavnější a stejně si to svoje splnit. Osobně na to teď s odstupem ráda vzpomínám.

  • Lékař ti musí napsat důvod uvolnění, dát tam razítko a podepsat to (tvůj pediatr), pak to schvaluje tělocvikář a po něm ředitel, pak ti přijde domů rozhodnutí.

  • Kde jsou ta léta,kdy jsme měli ve škole nejraději ze všeho tělocvik:-)) Proč se chceš vyhnout tělocviku???

  • Ahoj, já mám z těláku uvolnění. Trpívám na migrény a ty mám od trapézových svalů a tělák mi to docela zhoršoval, navíc mám vybočenej obratel na krku, chvíli jsem měla částečný a teď už jsem si třetí rok nechala od neuroložky napsat celkový. :) Pro mě je to fajn, na tělák jsem nikdy neměla vlohy, nesnášela jsem ho, v první třídě se mi smáli a já to nějak odnesla. :) No ale teď docela sleduju jak jsem na tom s kondičkou a je to fakt síla, pomalu nevyjdu schody. Takže to přetrp a uvidíš, že se to vyplatí než sedět doma a mít místo svalů sulc. :-) Jinak mě to napsala z vážných důvodů zdarma ale pokud ti to napíše nějakej doktor bez důvodu, tak si bude muset vymýšlet a za to asi cálovat budeš muset. :D

  • Já tělák taky nesnáším a uvolnění mám jen na jaře v létě kvůlu astmatu(jsem alergická na pyly) Ale na podzim dělám všechno a nejhorší jsou pro mě běhy. Jinak by mi nic jiného nějak extra nevadilo. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 618 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist