jak si udrzet vahu v tehostenstvi?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #95329 5.2.2013 10:06

Ahoj chtela bych se zeptat jestli se da v tehotensti
udrozovat svou vahu a nepribrat zbytecna kila

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Holka, při těhotenství se přibrat vždycky musí...a pokud nepřibereš, tak ubližuješ sobě nebo miminku. A jak píšou holky každá ženská přibere jinak. Já přibrala 20kg a do roka po porodu bylo vše dole (víceméně bez námahy... hormony a kojení hodně shazování kil pomůžou).
    Kdo normálně nejí nebo drží v těhotenství diety, hazarduje se zdravím sebe a toho malého tvorečka, který za to (že jeho mamina je zblblá vyzáblinami z časopisů) nemůže!!!

  • Já se obávám, že to možné není. Ke konci těhotenství žena nabírá stále více vody, tak je možné přibírat i kilo za týden. Ale každá žena je jinak stavěná, tak nárůst váhy nemusí být hned 20kg-30kg, ale třeba jen 10kg. Miminko taky něco váží a podle mě žádné kilo není zbytečné... Chutě by se dali regulovat, ale jsem zastáncem toho, že těhotenství si má žena užívat a neomezovat se.

  • venysek5.2.2013 10:55

    Souhlasím s Tacentou. Já jsem měla taky trochu obavy, protože mám hodně velkou nadváhu a dalších 20kg by pro mě bylo dost šílený, ale v teď ke konci 7. měsíce mám nahoře jenom 2kg oproti výchozí váze (nejdřív jsem 4kg zhubla) a to se nijak neomezuju ani v nejmenším..

  • Zbytečná kila nabírat nemusíš pokud prostě a jednoduše NEŽE..Š jak divoká...:-D Samozřejmě nepočítám to, když někdo nabere kvůli hormonům, ale jinak by mělo jít jen o váhu dítěte, ukládání vody, plodovou vodu...atd. Ne o tuk. Ten je podle mě způsoben jen jídlem.

  • Udržet si váhu v těhu není možné, záleží jaký máš metabolismus a organismus, a každá žena přibere jinak, někdo 7kg někdo 30kg, váhu bych neřešila, hlavně že je mimi ok.

  • v prvním těhu jsem přibrala 19kg. na původní váhu sem se potom už nikdy nedostala, ale mírama-postavou sem byla jako před těhu.
    v druhém těhu sem přibrala 8kg, po porodu mám jen o malinko víc než před těhu.
    každé těhu je jiné, v prvním sem sladké ani moc nejedcla, dostatek pohybu a přesto váha šla nahoru. v druhém sem měla slabou cukrovku, tak od 25tt sem nesměla nic sladkého, a váha pak už zůstala na těch +8kg.
    pokud se nebdueš přejídat a mít k tomu přiměřený pohyb (ne žádné týrání a nevhodný pohyb pro těhulku nebo nedej bože stahování se a diety), tak by si nemusela přibrat více, než je nutné. ale každá sme jiná a pro každou výchozí váhu je i zdravý přírůstek jiný. kdo má nadváhu, neměl by přibrat více než 9kg, s normální postavou klidně i 15kg.

  • ja bychse vahou moc nezabivala pri prvnim tehotenstvi jsem mela nahore 35kg a po trech mesicich jsem byla na puvodni vaze...ted mam nahore 8kg ale to jeste neco naberu...hold ty deti za to stoji...znam i holky co si vahu hlidaly a drzely dietu v tehotenstvi a pak meli jen komplikace...zalezi nekdo pribere vic a nekdo min :D

  • no já třeba kdybych se tak neuvěřitelně neládovala sladkym několikrát denně, tak bych určitě přibrala mnoooohem míň. Myslim že kdyby někdo viděl můj jídelníček, tak by se asi hodně divil. Každopádně své udělají i hormony jak píšou holky, a to prostě neovlivníš, jsou holky, které nepřiberou skoro nic, ale jsou i také, které nakynou pořádně. Myslím ale, že to je to poslední čím by jsi se měla v těhotenství stresovat. Jez na co máš chuť, pořád se trochu hýbej a bude ti dobře:-)

  • taky bych to ráda věděla, jsem v těhu přibrala 15kg :-(a nejde to dolů

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist