jak poznám tvrdnutí břicha?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22846 25.4.2011 10:03

ahoj, jsem v 34tt a od rána mě bolí břicho - ze spodu a pořád. Nejde o nějaké intervaly, nebo poslíčky, bolí mě břicho jak když jsem přetažená a jak když se mě chce na záchod na velkou..už to trvá asi hodinu, ted jsem si sedla tak to polevilo... Nezdá se mi že by bylo nějak extra "tvrdé", jen se chci zeptat jestli s tím nemáte někdo zkušenost? v prvním těhu jsem to neměla:(( díky, jdu se radši natáhout.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj Fanny, když tvrdne břicho, tak ta děloha je fakt jak šutr a trochu vystoupne. Ale většinou to trvá chvíly, ne hodinu.
    Tohle by mohl být poslíček-jestli je to podobný pocit jako na MS.
    Mě občas bříško tvrdne, ale poslíčka jsem asi ještě necítila..

  • Fanny, já mám tohle cca od 33 tt, mívám bolesti, že si říkám, že musím zaručeně dostat MS každou chvíli a to vážně pořádnou. Tvrdnutí břicha by si poznala, opravdu je to pak jak šutr a bříško je jakoby více ohraničené, jak se děloha sevře, já mám už delší dobu poslíčky a mohly by to být bolesti, které pociťuješ ty. Dneska jsem si v obchodě sedla na bobek, protože jsem si studovala barvy na vajíčka - nechala jsem to na poslední chvíli a když jsem se zvedala, byla to taková bolest, že jsem si zase sedla rovnou na dlaždice a čekala 10 minut, než to přejde. Někdy je jsou to vlny až od vršku dělohy až do podbříška, někdy jen v podbříšku. Pokud si ale nejsi jistá a jsi z toho nervozní, nikdo ti hlavu neutrhne, když skočíš k doktorce, nebo na pohotovost.

  • Fanny, tvrdnutí břicha se těžce popisuje slovy, ale poznala bys to. jednak by bylo břicho na omak tvrdé a je to vlastně děložní stah - ale nebolestivý, prostě ztuhne děloha. Kontrakce jako druhorodička poznáš, ty jsou bolestivé, tvrdnutí ne-e

  • Mě to někdy bolí tak podobně v podbřišku v noci, že mě to vzbudí, ale zase to za chvíli cca 30 minut přejde. Myslela jsem že to jsou poslíčky, ale ted nevim nevim :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist