jak odsát miminku hleny při rýmě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40285 28.6.2013 15:30

Ahojte holky, malý má 6 měsíců a má rýmu, úplně mu to v nose chrčí a špatně se mu pije, je mi ho líto :-(. Jenže nevím jak mu to odsát. Máme mořskou vodu pro miminka, kapky nasivin, hadičkovou odsávačku i odsávačku na vysavač, ale nic nepomáhá :-(. Hadičková odsávačka je nanic, ale s vysavačem toho taky moc neodsaju, na to jak mu to tam chrčí. Kapnu mu mořskou vodu, chvíli počkám, pak s velkým zápasením přiložím odsávačku k nosu, ale nic moc neodsaju. A stejně po celé proceduře chrčí dál, tak nevím jestli to neodsávám nějak blbě a nechce to nějaký trik. Děkuju za vaše zkušenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, myslím že děláš všechno správně... Při rýmě nos totiž neucpávají pouze hleny, ale obtížněji se dýchá i díky tomu, že nateče sliznice nosu a to znesnadňuje dýchání... Pokud se vám to zhorší (horečky...), tak si zajděte k doktoru a ten předepíše "účinější" kapky (nám je většinou nechává dr. míchat), které "roztahují" nosík a zároveň jsou antibiotické.

  • ja ti poradim to co radily me v nemocnici,kdyz ted byl maly nemocny a pomohlo to...kup solny roztok v takovych malych lahvickach...a k tomu strikacku...pred kazdym kojenim mu tou strikackou ten nos proplachni me to pomohlo maly byl cely zahleneny a do tri dnu nemel nic...jinak odsavacka stejne odsaje jen to napovrchu takze podle me je zbytecka...preju at jste brzy fit :)

  • záleží kolik toho odsaješ, moji synové oba to umí zadržet, takže neodsaju nic, pokud mu neucpu pusu, nebo druhou nosní dírku, někdy oboje aby ty hleny pustili. absolutně nechápu jak to dělají, ale můj manžel tvrdí, že to člověk stejně dělá pod vodou aby se neutopil, že si v nose uzavře přepážku (vůbec nechápu o čem mluví) ale každopádně když ty ostatní otvory uzavřeme, tak toho ten vysavač vysaje víc a dítě nechrčí.

  • petulinkaa1328.6.2013 21:02

    jo ty odsavacky na vysavac jsou k nicemu,reguluje si to silu a to odkud to je potreba vytahnout to nejde,nam zabrali na tuhle zadni rymu homeopatika.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist